Itthon » Közélet

Élő közvetítés az udvarhelyi tanács rendkívüli üléséről (2010.02.22.)

Az ANL-s lakások leosztásának elfogadásáról, egy PHARE projektről, valamint a város történelmi központjáról tárgyalnak ma.

MEGOSZTÓ PDF email





Hasonló cikkek
oktoberitanacsules01

Élőben az októberi tanácsülésről – átadták a Vasszékely-díjakat

Kivételesen egy órával később kezdődik az...
56osfelvonulasUdvarhely

Megint lecsapott a prefektus a magyar trikolórra

Az október 23-ai díszítés miatt büntette meg a...
Kossuth utcába Kossuth címert!

Lyukas izék a főtéren

Az október 23-ai megemlékezés alkalmából ünneplőbe...

tanacsules_220210
tanacsules_220210
szerkesztoÍRTA: SZASZA
2010. február 22., 12:20
0 hozzászólás. 



15:38 Az ülés lezárult, a mai nap folyamán összefoglaóval jelentkezünk.

15:37
Az ülésvezető próbálja túlkiabálni a többieket.

15:35
A polgármester elhagyta a termet.

15:31
Gálfi Árpád kifogásolja az építkezési és urbanisztikai engedélyek kibocsátásának lassúságát, elmondása szerint ez nem az ő véleménye, hanem a városlakóké.

15:29
Szász Jenő szerint a város fejlődése csigalassúsággal történik, ám ebben van jó is, ugyanis rossz irányba halad.

15:22 Balázs Árpád
javasolja, hogy közvetítsék a kamerák képét a Polgármesteri Hivatal honlapján. Emellett rákérdezett, hogy van-e házi rendőrség a hivatalon belül, ami korlátozza az alkalmazottak azon jogait, hogy milyen weboldalakat nézzenek meg munkaidőben. Bunta Levente szerint nincs ilyen tiltás, de rossz néven venné ha helytelen tartalmat olvasnának az alkalmazottak.

15:19
A kamerák képét a Polgármesteri Hivatal biztonsági emberei is követni fogják, és egy tervezett protokoll szerint ő is ellenőrizheti a rendőrség munkáját.

15:17
Orbán Balázs kérdése, hogy van-e gyakorlati haszna a felszerelt térfigyelő kameráknak. Javasolja a hangátvitel megoldását is, ugyanis ő élő képpel tudna szolgálni, hogy mi zajlik a központban pénteken és szombaton az éjjeli órákban.

15:14
Benedek Árpád Csaba következetességre szólította fel a polgáriakat, ugyanis szerinte megtehették volna, hogy hagyják napirendre kerülni a PHARE projektet, majd ne szavazzák meg ha nem értenek vele egyet, de így azt mutatják, hogy nem is érdekli őket.

15:05
Az ülésvezető is hozzászólt. Figyelmeztette a polgármestert, hogy már pénteken le kellett volna adni a szükséges iratokat, így már mindegy mikor került napirendre a téma, ezért látják jobbnak, hogy előbb az MPP is nézhessen át minden ide vonatkozó iratot.

15:03
A különfélék tárgyalása következik. A polgármester szerint súlyos hiba volt a PHARE projekt napirendről való levétele, ugyanis szinte harmincezer eurótól eshet el a város, amennyiben nem teljesítik idejében a PHARE ügynökség felé levő kötelezettségeiket.

15:02
Ismét összhang, megszavazták az átadást.

15:01 Mike Levente
javasolja, hogy rajzok is készüljenek a villamos hálózatról. Bunta szerint pontosan tudni fogják hol haladnak el a vezetékek.

15:00
A villanyvezetékek átadásáról döntenek, a polgármester vezeti fel a napirendi pontot. A villanyhálózatot az áramszolgáltatónak adják át, így azzal szerződhetnek a lakók.

14:59
A tanács egyhangúan fogadta el az ANL-s lakások kiosztására vonatkozó listát.

14:57
A polgármester hozzájárult ahhoz, hogy a bérlők egymás között lakást cserélhessenek a tanács előzetes döntése nélkül.

14:56
Szász sajnálja, hogy elvi kérdéseket bagatellizálnak, és, hogy személyeskedéssé fajult a dolog, viszont most a polgári frakció is megszavazza a listát.

14:53
Lejárt az elhúzódott szünet, mindenki a teremben van. Szász Jenő kifejti álláspontjukat: szerintük a határozat kétharmados döntést igényel, valamint jónak tartja a lakásosztó bizottság munkáját, ugyanis így komoly hibákat tudtak kiszűrni.

14:33
Öt perces szünet következik, utána szavaznak a listáról.

14:30
Jelenleg az a kérdés, hogy a lista elfogadásához szükséges-e kétharmados többség, vagy sem.

14:28
Lukács Pál helyzetét vitatták a tanácsosok, ugyanis egyesek szerint ő jogtalanul kapott lakrészt. Tikosi László elmondta, őt Jakab Attila tájékoztatta arról, hogy Lukács Pál, aki ANL-s lakást igényelt, nem rendelkezik saját lakással, jelenleg bérleti díjat fizet. A hivatal utánajárt ügyének, és jogosnak találták az illető helyzetét.

14:13 Gálfi Árpád
szerint a hivatal semmibe vette a lakásosztó bizottság munkáját.

14:10
Bunta Levente szerint bármilyen elv alapján is történt volna az osztás, Bálint Katalin csakis egyszobást kaphatott volna. Az MPP-sek szerint ettől még tudatni kellett volna vele a kiosztás előtt.

14:08
Szász Jenő szerint vagy az összes egyedülállót kellett volna a választási lista végére hagyni, vagy pedig meg kellett  volna engedni Bálint Katalinnak is, hogy válasszon.

14:07
Molnár Miklós szerint az a furcsa, hogy Bálint Katalin a 99. helyen nem választhatott lakást, a maradék mögötte levők pedig igen.

tanacsules_balint_katalin

14:03 Benedek Árpád Csaba, Szász Jenő és Jakab Attila is hozzászóltak a hölgy ügyéhez. Jakab szerint Katalin vagy elfogadja a felajánlott garzont, lévén, hogy egyedülálló, vagy pedig nem, de nem számíthat kétszobásra. Itt egy érdekes félmondat is elhangzott, Jakab Attila elmondta, "nem tudom milyen a viszonya az alpolgármester úrnak Bálint Katalinnal", de ezt az ügyet itt le kell zárni.

13:57 Bálint Katalin,
az egyetlen fellebbező is jelen van, szerinte a törvény szerint neki nagyobb lakás is járhatna, mint amit kapott.

13:52
A polgármester a lakáscserét kérők ügyéhez szól hozzá. Azért nem válaszoltak eddig nekik, mert törvény szerint nem költözhetnek új, üres lakásba a kérők, hanem a lakók kell egymás között cseréljenek, ehhez pedig tanácsi döntést várna el.

14:51
Benedek Árpád csaba és Incze Zoltán is hozzászóltak a témához, szerencsére nem alakut ki heves vita.

13:45
Szász Jenő elviekben kifogásolja a lakások kiosztási módjának némelyik pontját, véleménye szerint nem mindenről voltak tájékoztatva.

13:41 Molnár Miklós
ismételten nehezményezi az ANL-s lista idő előtti kikerülését. A polgármester elmondta, kötelező a tervezeteket is nyilvánosságra hozni és szerinte nem kell félni a nyilvánosságtól.

13:38 Jakab Attila
sürgeti a lakáscserét kérő lakóknak történő válaszadást. Bunta szerint ezt meg fogják kapni mihamarabb. Orbán Balázs kérdésére a polgármester elmondta, 12 lakás áll jelenleg üresen.

13:35
Következik tehát az ANL-s lakások kiosztási listájának tárgyalása. Bunta Levente beszámol a lakások kiosztási módjáról, valamint, hogy egy fellebezés érkezett.

13:31 A harmadik napirendi pont visszavonása után a negyediket és az ötödiket 9 mellette szavazat és 8 tartózkodás mellett elutasították.

tanacsules_220210

13:30 Az ANL-s lakásokkal kapcsolatos mindkét napirendi (kiosztási lista és villanyhálózat átadása) pontot elfogadták.

13:27 Sebestyén Csaba polgári, ülésvezető tanácsos javasolta a napirend pontonkénti elfogadását.

13:25 Szász Jenő
is beszállt a vitába, ami most már elülni látszik, méltányolta kollégái pozitív hozzáállását ami a törvényesség kérdését illeti.

13:23 Benedek Árpád Csaba szerint Fóri Györgyi pár évvel ezelőtt pont fordítva magyarázta a három nap kérdését. Péter Pál felhábrodva konstatálta, hogy milyen apróságokon vitatkoznak a munka helyett.

13:20
Fóri Györgyi MPP tanácsos az ülés összehívás törvényességét kérdőjelezte meg, véleménye szerint nem telt el a szükséges három nap az összehívás és az ülés között.

13:19 Visszavonta a hármas napirendi pontot (a székelyudvarhelyi tömbházak hőszigetelési projektje) a polgármester.

13:15
A PHARE projektre határidőt kapott a város, ezért sürgős erről határozatot hozni, ezért ezt kéri napirenden hagyni Bunta, akárcsak a történelmi központról való határozathozatalt.

13:14 Bunta Levente
polgármester valószínűsít a közeljövőben egy újabb rendkívüli ülést, melyre esetleg át lehetne tenni a kifogásolt napirendi pontokat.

13:12
Az MPP nevében Orbán Balázs közli, az első két napirendi pontot támogatják, a többi hármat máskor vitatnánk meg, szakbizottsági véleményezés után.

13:11 Gergely László hiányzik, a 18 jelenlevő tanácsos képes határozatokat hozni.

13:09
A témák sürgőssége miatt hívta össze ilyen hirtelen a polgármester a mai tanácsülést.

13:07 Megérkeztek a tanácsosok a terembe, lassan kezdődik az ülés. Kisebb problémák vannak az Internet-elérésünkkel, dolgozunk a megoldásán.


0 hozzászólás

hirdetes

hirdetes
Hozzászólások | Szabályzat

Hozzászólások Copyright (C) 2009 uh.ro. Minden jog fenntartva."