Itthon » Közélet

Az élhető város: mentőállomás épül

Negyedszázada már megtervezték, de csak jövőre készül el: Székelyudvarhelynek új mentőállomása lesz, az autók már karácsonykor beállhatnak új helyükre.

MEGOSZTÓ PDF email





Hasonló cikkek
oktoberitanacsules01

Élőben az októberi tanácsülésről – átadták a Vasszékely-díjakat

Kivételesen egy órával később kezdődik az...
56osfelvonulasUdvarhely

Megint lecsapott a prefektus a magyar trikolórra

Az október 23-ai díszítés miatt büntette meg a...
Kossuth utcába Kossuth címert!

Lyukas izék a főtéren

Az október 23-ai megemlékezés alkalmából ünneplőbe...

Mentoszolgalat
Mentoszolgalat
szerkesztoÍRTA: KATONA ZOLTÁN
2011. december 09., 16:01
1 hozzászólás. 

Habár az időjárás az építkezés szempontjából rosszra fordult, a munkával mégis jól haladnak, szerelik a garázsajtókat – közölte megkeresésünkre dr. Ambrus József, a Hargita megyei Mentőszolgálat orvos-igazgatója.

Mentoszolgalat

Fotó: Kakasy Botond

Ha minden jól megy, karácsonyra annyira haladnak, hogy az autók már be tudnak állni a garázsokba – egyébként két sorban áll majd azaz az összesen kilenc gépjármű, amivel jelenleg az udvarhelyi mentősök rendelkeznek.

1986-ban már megvolt a terv,

mert már akkor el volt tervezve az új mentőállomás, ugyanezen a helyen (a kórház hátsó udvarán, a tüdőbeteg-gondozó és a fertőző osztály közötti részen), ám ebből huszonöt évig nem lett semmi, az építkezést idén kezdték el. Az új mentőállomáshoz szükséges pénzösszeget az egészségügyi minisztérium biztosította.

Az építkezés valószínűleg tavaszra fejeződik be, a személyzet ekkor költözik be a mentőállomás új épületébe. Eddig a gépkocsivezetők és az asszisztensek külön épületben voltak: előbbiek a most épülő állomás mellett egy kisebb épületben, utóbbiak a főépület mellett teljesítettek szolgálatot, hívásnál az autó meg kellett álljon, hogy felvegye az asszisztenst.

Mentoszolgalat

„Ez most megoldódik, mert egy helyen lesznek, így a hatékonyság is nőhet" – közölte dr. Ambrus József. A régi garázsba különben nem mindegyik autó fért be – egyrészt a szűkös hely, másrészt a garázsajtók nem túl magas volta miatt, ez a gond is megoldódik, az ajtók gombnyomásra nyílnak majd.

Mint arról korábban beszámoltunk, idén Székelyudvarhely kórháza is sokat fejlődött, a mentőszolgálat is remélhetőleg ahhoz járul hozzá, hogy élhetőbb legyen a város.

Harminchatan az új épületben

A helyi mentőszolgálat 17 mentőasszisztenssel, 18 gépkocsivezetővel és egy mentőorvossal dolgozik. Az új épületben, a garázsok feletti részen összesen hét szoba lesz, köztük diszpécser-szoba, háló- és fürdőszobák, illetve ebédlő.



1 hozzászólás

hirdetes

hirdetes
Hozzászólások | Szabályzat
avatar
pandietele
2011-12-09 16:40:14
Micisapkaban az acsok a teton ! ! !
Nap mint nap latom, ahogy a munkasok dolgoznak az epuleten. Nem irigylem az acsokat ebben a havas, fagyos idoben.
Minden elismeresem az Ovek !!!

Egy kerdesem azonban lenne a munkalatok vezetojehez:
Azert nem viselnek a melosok semmifele munkavedelmi felszerelest, mert kozel van a surgossegi osztaly es hamar segitenek ???
...merthogy a havas, csuszos tetoszerkezeten ma is micisapkaban, sisak nelkul dolgoztak szegenyek!!!!
Kar lenne az egeszsegukert....

Hozzászólások Copyright (C) 2009 uh.ro. Minden jog fenntartva."