Itthon » Társadalom

Az élhető város: könnyebb a mentő útja

Új mentőkijáratot hoztak létre a városi kórháznál. Változik a beléptető-rendszer és információs tábla is lesz.

MEGOSZTÓ PDF email





Hasonló cikkek
havashargitasugo

Ezért lett olyan hideg

Megérkezett a hó a Madarasi Hargitára, a hideget itt...
korond26

Valami bűzlik Korondon

Találkoztunk a helyiekkel, a szemétügyről...
Séra Zoltán fotó: Egyed Ufó Zoltán

Séra Zoltán emigrál (videó)

A korondi szemét áldozata elmeséli, miért hagyja itt a...

mentokijarat-01
Fotó: Kakasy Botond
szerkesztoÍRTA: KATONA ZOLTÁN
2012. november 09., 16:17
0 hozzászólás. 

Könnyebb lesz a mentőautóknak kijutniuk a kórház területéről, néhány napja ugyanis a kórház egyik hátsó bejáratát (a régi épület, tehát a mai Fül-Orr-Gégészet melletti kaput) járhatóvá tették, jelzésekkel, sorompóval, festett útjellzéssel látták el. A mentőautók ezen a kijáraton közlekednek már néhány napja.  Az újítás az eddigi tapasztalatok szerint kitűnően működik.

Életeket menthet a kapu

Lukács Antal kórházigazgató kérdésünkre elmondta, hogy jónak bizonyult ez a döntés – a főbejáraton sokszor nehézkes volt a ki- és bejárás a gépjármű-forgalom miatt, ezentúl ott csak beérkeznek a mentők.

A mentőszolgálat felújított épületéből a mentőknek a hátsó úton könnyebb kijönni, segélyhívás esetén egyértelműen gyorsabban hagyják el a kórház területét mint korábban. Egy-egy súlyosabb esetnél az a néhány perc vagy másodperc, amit az új kijárattal nyernek, akár egy ember életét is megmentheti.

Vége a káosznak

Egy másik újítás a kártyás beléptető rendszer a főépületbe. A kapunál a biztonsági őrök természetesen továbbra is megmaradnak, útbaigazítanak. A beteglátogatási idő nem változott: a látogatók délután fél kettőtől fél négyig léphetnek be és délután négy óráig maradhatnak.

Az új parkolási rendszer is életbe lépett. A kórház területén negyven percig ingyenesen lehet állomásozni, utána fizetni kell.  Fontos tudni, hogy az autók a Tábor utca felőli kijáraton hagyják el a kórház területét.

A poliklinika bejáratát is újítják ezekben a napokban. Újravakolják a falakat és információs tábla segíti majd a tájékozóást.

Eddig minden jelzés a Doki büfé irányába mutatott, ezentúl a különböző rendelőket könnyebben meg lehet találni majd – ezeket újraszámozzák, így remélhetőleg az épület nem tűnik majd labirintusnak, mint eddig.



0 hozzászólás

hirdetes

hirdetes
Hozzászólások | Szabályzat

Hozzászólások Copyright (C) 2009 uh.ro. Minden jog fenntartva."