Kultúra » Multimédia

Sokkoló hétvége a tévében is

Egyszerre készítsünk be papír zsebkendőt és nagy adag pattogatott kukoricát is, igazán változatos módon szórakoztat most a tévé.

MEGOSZTÓ PDF email





Hasonló cikkek
BudapestNoir

Újabb csemege a moziban

Erre jó, ha ráharapsz. A Budapest Noirt vetítik a...
Primanima

A gyerek szavazata is számít

Ingyenes rajzfilmes gyerekprogram a Városi Könyvtárban.
StudioMozi

Ennél jobb vasárnapi program nincs

Újra megnyílnak a mozi kapui, két vetítés is lesz....

Crank 2
A TV előtt sem unatkozunk a hétvégén
szerkesztoÍRTA: UH.RO
2012. november 02., 19:03
0 hozzászólás. 

A Forma 1 futam nem érhet meglepetésként, de ezen a hétvégén jó néhány hollywoodi nagyágyú is bemutatkozik a képernyőn, sőt, székelyudvarhelyi vonatkozású dokumentumfilmet is nézhetünk.

Józsa Csongor

Hétvégén újabb futamot rendeznek a Forma-1-ben. A kérdés, hogy folytatja kiváló szereplését a német Sebastian Vettel az Abu Dhabi Nagydíjon, vagy Fernando Alonso csökkenti hátrányát a címvédővel szemben. Az idei szezonból még három futam van. Az időmérő edzést szombaton, a versenyt vasárnap egyaránt 15 órától élőben közvetíti az m1 és a Digi Sport TV.

Steaua-Dinamo focimeccs

Örökrangadót rendeznek a román és a magyar labdarúgó élvonalban is. A Steaua–Dinamo párharcot az 1. Ligában, az MTK–Ferencváros összecsapást az NB1-ben játsszák. Előbbit vasárnap 21 óra 30 perctől a Digi Sport 1, utóbbit szombaton 14 óra 45 perctől az m2 közvetíti.

Lázár Emese

Kicsit csöpög, kicsit ragad, és nagyon emlékeztet a könnyezős Love Storyra, de a szerelmes filmek kedvelőinek biztos elnyeri tetszését az Ősz New Yorkban. Ha nem másért, akkor mert a főszerepeket az ősz halántékú szívtipró, Richard Gere és a kislányosan bájos Wynona Ryder játsszák.

Ősz New Yorkban

A romantikus történet a már ismert forgatókönyv szerint bonyolódik: az ötvenes éveiben járó agglegény Will fülig szerelmes lesz a nála jóval fiatalabb Charlotte-ba, a lány azonban halálos beteg lesz. Ha szombaton 22 óra 50 perckor az m1-re kattanunk, feltétlenül legyen kezünk ügyében egy csomag papír zsebkendő.

Katona Zoltán

Kevés olyan film készült Magyarországon az elmúlt években, ami az ötvenes éveket, az 56-os magyar forradalmat elfogultság nélkül mutatta volna be. Egyáltalán alig volt jó, nézhető játékfilm ebben a témában, mert a Szabadság, szerelem nem etalon ezen a síkon. Sem a Nap utcai fiúk.

A vizsga

A vizsga viszont egészen más. A két évvel ezelőtti film az ötvenes évek besúgóvilágát mutatja be olyan csavaros eszközökkel, olyan váltásokkal, hogy a nézőnek nagyon-nagyon oda kell figyelnie – a műfaj klasszikusa, a német A mások élete című film hasonlítható kicsit ehhez az alkotáshoz. A forradalmat követően az Államvédelmi Osztály teszteli a munkatársait, a zűrzavaros idők után tudni kell, hogy kiben lehet megbízni. Az egész film erre épül, az ügynökök egymással játszadoznak – izgalmas, lekötő, szórakoztató történet alakul ki belőle.

A fő szerepeket alakító színészek neve (Nagy Zsolt, Kulka János, Hámori Gabriella, Scherer Péter, Elek Ferenc, Haumann Péter) is garancia egy kitűnő filmhez, de talán nem ez a lényeg. Akit érdekel a 20. század magyar történelme, ezen belül az ötvenes évek, feltétlenül kapcsoljon az m1-re vasárnap este, mert negyed tíztől kezdődik A vizsga.

Bedőházi Attila-Csaba

Vasárnap este Godzilla beleharap a Nagy Almába. Nem kell megijedni, csak a tévé képernyőjének másik oldalán végez pusztítást New Yorkban, mint Sandy, a hurrikán. A francia titkosszolgálat atomrobbantást hajt végre egy polinéziai szigeten, ennek következtében mutálódik az élővilág és létrejön Godzilla. Az agresszív hüllő útnak indul és megtámadja a Nagy Almát. Miért pont New York? Hát, mert Amerika, és legyen szó bármiről, az élőhalottaktól az űrlényekig, mindenki az amerikai álmot kergeti.

Godzilla

A dühödt lényt nem képes megfékezni a katonaság, így kitör a pánik. Egy atomtudós, és egy különös francia férfi próbálják megállítani a szörnyeteget, és persze a pusztítást. Hogy mihez vezet az amerikai-francia koprodukció, az kiderül vasárnap 21 óra 5 perctől a TV2-n.

Kakasy Botond

Jason Stathman neve ma már egy garancia, hogy minden valószínűséggel egy szórakoztató akciófilmet láthatunk tőle. Nincs ez másképp a Crank egészestés filmek sorozatában sem. Az első résszel magasra tették a mércét, az izgalmas, de folyton nevetésre késztető akciófilm sikeres vetítése után, mindenki a filmben hallható jellegzetes csengőhangot használta telefonján. Chev (Jason Stathman) egy kedvelni való rosszfiú, akivel könnyen tudunk azonosulni a tévé képernyője előtt.

Crank 2

A második rész már szokás szerint bőrölés, de még így is szórakoztató és izgalmas követni hősünk akciódús jeleneteit. Chev a triádok fogságába kerül. Három hónap múlva tér magához egy kórházi ágyon, de szíve helyett egy elemmel működő ketyere van. Miután megszökik, feltett szándéka, hogy visszaszerezze saját szívét, de közben ügyelnie kell, nehogy lemerüljön a jelenlegi akksija. A Crank 2 – Magasfeszültség című filmet megnézhetjük szombat este 23 óra 10 perctől az RTL Klubbon.

Szasza

Igazságtalanság, börtön, csúsztatott tárgyalás, gyilkosság. A szovátai születésű Tóásó Előd története sokak számára ismert – Lukács Csaba a székelyudvarhelyi Marossy Géza operatőrrel készített dokumentumfilmet Előd bolíviai napjairól.

Börtönben Bolíviában

A titokban készült interjúban a fiatalember arról is beszélt, miért ment a latin-amerikai országba, mi történt azon a végzetes éjszakán a szállodában Santa Cruzban. Elmondja, hogy naponta meg kell harcolnia a túlélésért a San Pedro börtönben, és bár ártatlannak vallja magát, akár húsz éves büntetést is kaphat. Egy megrázó beszélgetés a világ egyik leghírhedtebb börtönéből. Börtönben Bolíviában – dokumentumfilm pénteken 22 óra 25 perctől a Duna World-ön.


címkék: műsorajánló tv

0 hozzászólás

hirdetes

hirdetes
Hozzászólások | Szabályzat

Hozzászólások Copyright (C) 2009 uh.ro. Minden jog fenntartva."