Kultúra » Multimédia

Szamárfület mutat a tévé

Sírva nevethetsz és nevetve sírhatsz ha a képernyőre meredsz hétvégén. Igaz történetek, kézilabda, love story, Shrek és Szamár-lehet választani.

MEGOSZTÓ PDF email





Hasonló cikkek
BudapestNoir

Újabb csemege a moziban

Erre jó, ha ráharapsz. A Budapest Noirt vetítik a...
Primanima

A gyerek szavazata is számít

Ingyenes rajzfilmes gyerekprogram a Városi Könyvtárban.
StudioMozi

Ennél jobb vasárnapi program nincs

Újra megnyílnak a mozi kapui, két vetítés is lesz....

shrekszamar1
Szamár poénjait nem lehet megunni.
szerkesztoÍRTA: UH.RO
2013. január 25., 16:04
0 hozzászólás. 

 A mocsárlakó zöld ogre és fecsegő társa, Szamár kalandjai, a Pénzhamisítók igaz sztorija, a popsztár hűséges testőre és Miss Daisy bölcs sofőre lesz a sztár a tévében ezen a hétvégén. Aki még több izgalomra vágyik, drukkoljon az SZKC-nak.

Kakasy Botond

2001-be a DreamWorks SKG egy igazi ínyencséggel lepte meg a nagyközönséget. William Steig 1990-es tündérmeséjének számítógép-animációs adoptációja meghódította az egész világot. Hol volt, hol nem volt, túl az Óperencián is, volt egy mocsár, ahol Shrek, az óriás zöld ogre békés hétköznapjait élte. Egy nap azonban mesebeli lények lepték el az otthonát és fenekestől felforgatták békés mindennapjait. Farquaad nagyúr űzte el otthonaikból őket, akik Shrek mocsarában leltek biztonságra. Shrek első dolga, hogy elmenjen a nagyúrhoz és visszakövetelje régi háborítatlan életét. Ennek feltétele, hogy kiszabadítsa Fionát, a királylányt, akit Farquaad nagyúr szeretne feleségül venni.

shrek

Shrek el is indul a kiszabadításra, hogy kimentse a tűzokádó sárkány karmai közül  Útjára elkíséri az idegesítően sokat fecsegő Szamár is, aki Shreket végig hátráltatja, de minket, nézőket megkacagtat jó poénjaival. Az egész estés animációs rajzfilm igazi családi mozizásra, a hétvége laza lezárásra alkalmas film.

Az ogre és társa, Szamár kalandos királylány-megmentő akcióját megnézhetjük vasárnap este 21 óra 5 perctől a TV2 műsorában.

Katona Zoltán

Egyre jobb és világszinten is elismertebb lesz a kortárs német film, ezen belül is azok, amelyek a múltat turkálják. S azért annyira jók, mert ezt a legtöbb mai mozitrendtől eltérően kiválóan, hozzáértően teszik– beismerve hibákat, sallangmentesen, nem mitizálva személyeket. Elég csak a Good bye, Lenin!, A bukás vagy A mások élete című alkotásokra gondolnunk. Ebbe a sorba illeszkedik a haláltáborban dolgozó profi Pénzhamisítók története is, ami igaz sztori alapján készült, és 2008-ban a legjobb külföldi filmnek járó díjat nyerte az Oscar-gálán.

penzhamisitok

Az osztrák–német koprodukcióban készült filmnek nemcsak a története jó (az egyik túlélő, a szlovák Adolf Burger könyve az alapmű), hanem furcsa képi világa is. A koncentrációs táborokban lévő zsidó nyomdászokat, grafikusokat összegyűjtő náciknak volt egy félig-meddig véghezvitt, nagyon aljas tervük: fontot és dollárt hamisíttatnak.

A piacra dobott pénz 1944-ben valóban alapjaiban rengette meg Nagy-Britannia gazdaságát, Amerika megütése csak azért nem sikerült, mert a hamisítók késleltették a tökéletes hamis dollár megszületését, és közben a front elérte a tábort. A film aduja a főhamisító Salomon Sorowitsch figuráját alakító Karl Markovics: tökéletes alakítás, kommentár nélkül.

Berlini nagymenő, aki dokumentumhamisításból él nagylábon, de elkapja a Gestapo, zsidóként táborba kerül, ahol német tisztek lerajzolásával éli túl a legszörnyebb poklot, majd a puszta életért és jobb ellátásért dolgozó hamisítócsoport feje lesz. A 98 perces játékfilmet vasárnap 23 óra 15 perckor vetítik a Magyar Televízió 1-es csatornáján.

Szasza

Jó filmet nem csak este lehet nézni a tévében, a Film+ vasárnap 10 óra 55 perctől kínál egy klasszikust, ami ideális lehet a szombati buli utáni ébredezéshez. A Miss Daisy sofőrje Morgan Freeman egyik legendás filmje, aminek főtémája a színes bőrűek helyzete Amerikában a '40-es évek végén.

miss-daisy-soforje

A 72 éves Daisy (Jessica Tandy) egy nyugdíjas, makacs és önfejű tanárnő, akit fia öregkorára eltilt a vezetéstől, miután totálkárosra töri autóját. Sofőrt fogad melléje, Hooke Colbumot (Morgan Freeman), akivel viszonyuk eleinte hűvös és veszekedésekkel kísért, ám lassacskán egy furcsa barátság szövődik kettejük között. A négy Oscart, három Arany Glóbuszt és egy BAFTA-díjat bezsebelő film igazi alapműnek számít, érdemes megnézni.

Bedőházi Attila-Csaba

Hétvégén a néhai Whitney Houston halhatatlan slágerét énekelhetjük a tévé előtt ülve. A dalt, amit a akkor a nemrég elhunyt Whitney Houston porolt le világsláger lett. Nincs az a karaoke buli, tehetségkutató, ahol el ne énekelné valaki az I Will Always Love You című balladát. A zenét és a szöveget egyébként Dolly Parton írta 1973-ban, de csak az 1992-ben megjelent film, a Több mint testőr után lett igazán sikeres.

A történet alapján, Frank Farmer (Kevin Costner) titkos ügynök volt valamikor régen, most azonban az egyik legjobb testőrként van számon tartva, aki hisz a fegyelemben. Nem úgy, mint legújabb megbízója Rachel Marron (Whitney Houston) popsztár, akit egy őrült rajongó környékez meg. Farmernek tehát megvan a feladata, a védelemből azonban szerelem alakul. Az 1992-ben készült Több mint testőr (The Bodyguard) című mozit szombat este 22 óra 30 perctől tűzte műsorra az RTL Klub.

Józsa Csongor

Ligakupával díjazott felkészülési tornát szerveznek a férfi kézilabdázóknál. Az eseményre meghívást kapott a Székelyudvarhelyi KC is. A tavaszi idényt a Nemzeti Liga második helyéről váró gárda pénteken 16 órától a Dinamóval, szombaton 17 óra 30 perctől a Tordai Potaissával, vasárnap 12 órától a Bákói Ştiinţával néz farkasszemet. A meccseket élőben közvetíti a Digi Sport.

szkc dinamo-3210

Szombaton a női, vasárnap a férfi döntőt rendezik az Ausztrál Nyílt Teniszbajnokságon. A szórakozás garantál, nem is kell nagyon korán kelnünk. Mindkét finálé 10 óra 30 perctől kezdődik, élőben követhetjük az Eurosporton.

Lázár Emese

A Magyar Művészeti Akadémia által megválasztott 53 legjobb magyar filmés az 1987-ben, mindössze 55 éves korában lehunyt rendező, Gábor Pál legsikeresebb filmjeként tartják számon az Angi Vera címűt. Az 1979-es játékfilm Vészi Endre azonos című regénye alapján készült. Főszereplője a fiatal, tanulatlan és árva segédápolónő,Vera ( Pap Vera alakítja). A pártgyűlésen őszintén véleményt nyilvánító lányt felkarolja a pártbizottság és továbbképzésre küldi.

angi vera

Itt ismerkedik meg André István tanárral, akibe beleszeret, de a párthoz mindenek feletti hűséggel tartozás elvén és a pártmunkás Traján Anna hatására megtagadja érzéseit. A film kiváló kórkép a második háború utáni kommunista időkről, a Rákosi-korszakról.

Angi Vera történetét vasárnap este 22 óra 20 perckor láthatjuk a Duna Tv-n.


címkék: filmajánló

0 hozzászólás

hirdetes

hirdetes
Hozzászólások | Szabályzat

Hozzászólások Copyright (C) 2009 uh.ro. Minden jog fenntartva."