Kultúra » Multimédia

Boksz, zene, dráma és kaland

Klasszikusok és legendák fémjelzik ezt a hétvégét a tévében. Mindenki talál magának valami érdekeset, ha a szemének adna egy kis rágógumit.

MEGOSZTÓ PDF email





Hasonló cikkek
BudapestNoir

Újabb csemege a moziban

Erre jó, ha ráharapsz. A Budapest Noirt vetítik a...
Primanima

A gyerek szavazata is számít

Ingyenes rajzfilmes gyerekprogram a Városi Könyvtárban.
StudioMozi

Ennél jobb vasárnapi program nincs

Újra megnyílnak a mozi kapui, két vetítés is lesz....

Tévét néz
Fotó: port.hu
szerkesztoÍRTA: UH.RO
2011. július 01., 16:26
0 hozzászólás. 

 

Józsa Csongor

„Ilyen még nem volt, boksztörténeti meccset láthatnak a nézők szombat este, hiszen a Duna Televízió élőben közvetíti a Vladimir Klicsko–David Haye nehézsúlyú világbajnoki ökölvívó-mérkőzést" – mondta Kovács István olimpiai bajnok ökölvívó.

Az ukrán Klicsko a Boksz Világszervezet (WBO) és a Nemzetközi Bokszföderáció (IBF) címvédője, míg a brit Haye a Boksz Világszövetség (WBA) trónját foglalja el – mérkőzésük az év összecsapásának ígérkezik. Évek óta húzódó csatájukat öt kontinens magyarsága kísérheti figyelemmel, a SportAréna stúdiójában Bobák Róbert műsorvezető, Borbély Zoltán szakkommentátor és Szántó Imre mesteredző várja a nézőket.

Szines_tvajanlo/0107

Az érdeklődők 22.35-től a WBO cirkálósúlyú interkontinentális bajnoki címmérkőzést láthatják, melyen két angol, Ola Afolabi és Terry Dunstan csap össze a ringben. A főmeccs 23.05-kor kezdődik.

Szombaton a női, vasárnap a férfi döntőket rendezik az angol nyílt teniszbajnokságon, Wimbledonban. A nőknél az ötödik helyen kiemelt Marija Sarapova és a cseh Petra Kvitova néz farkasszemet, a férfiaknál a pénteki elődöntő után alakul ki a párosítás. Mindkét döntő kezdési időpontja 14 óra, élőben közvetíti a Digi Sport.

Bedőházi Attila-Csaba

Szombat este igazi akcióban lesz része annak, aki az RTL Klubra kapcsolja tévékészülékét 22 óra 25 perckor. Ekkor kezdődik ugyanis A tűzből nincs kiút (Ladder 49) című, 2004-ben készült amerikai film. A tűzoltók nem mindennapi életét bemutató alkotás Jack Morrison (Joaquin Phoenix) fiatal lánglovag beilleszkedésével indul, majd veszélyes szakmájának néhány igen izgalmas részletébe is betekintést nyerhet a néző.

Szines_tvajanlo/0107

A tűzre nem lehet felkészülni, a tűz kiszámíthatatlan – hangzik el többször a moziban, és erre persze példát is kapunk. Hogy mi játszódik le egy olyan ember fejében, aki tényleg nem lát kiutat a tűzből? Erre keresi a választ a rendező.

Katona Zoltán

Millió dolláros bébi

Négy Oscar és két Golden Globe-díj: ha ez mond valamit, ne csak akkor nézd meg ezt a filmet. Clint Eastwood, Morgan Freeman és Hillary Swank triója szenzációs: játék, nagyon komoly játék a ringben és azon kívül. Mester és tanítványa, küzdőszellem, sikerek, kudarcok.
Hely, idő: m1, szombat, július 2, 22:05

Szines_tvajanlo/0107

Shine a Light

Ha szereted a Rolling Stonest, ezt a filmet ne hagyd ki! Martin Scorsese 2008-ban véglegesítette a Stones-filmjét, amiben nemcsak az együttes a New York-i Beacon színházban két évvel korábban adott koncertjét és annak kulisszáit tárja a nézők elé, hanem arhív felvételeket, érdekességeket is belecsempészett. Rolling Stones a színpadon és mögötte – soha nem látott képekkel, interjúkkal.
Hely, idő: Duna Televízió, hétfő, július 4., 22 óra

Lázár Emese

Még nem döntöttük el, hogy mi legyen a hétvégi menü vagy csak egy új kulináris trükköt, receptet tanulna meg? Ihletet, tippet, tanácsot adhat a képernyő egyik magyar sztárséfje, Buday Péter. A Most a Buday! kezdő és haladó fakanálforgatóknak egyaránt szóló gasztroműsort július 2-án, szombaton délután 12 óra 30 perctől sugározza az m1.

Szines_tvajanlo/0107

A barátságtalan, hideg, borús időben mi dobhatja fel hangulatunkat jobban, mint egy vérbő vígjáték? Aki még nem látta, annak melegen ajánljuk az RTL Klubon, szombaton délután 17 óra 25 perckor kezdődő Apák napja (Fathers' Day) című komédiát. Ivan Reitman rendező 1997-ben készült, a nevető izmokat másfél órán át karbantartó filmjében fergetegeset alakít a három sztárszereplő: a fellegekben járó Dale Puttley-t játszó Robin Williams, a menő ügyvédet Jack Lawrence-t megformáló Billy Crystal, és az elcsavargott fiát a két férfi segítségével kereső Colette Andrewst alakító Nastassja Kinski.

Kakasy Botond

A hét befejezésére alkalmas időtöltésnek bizonyulhat egy egészestés film megtekintése. Erre megfelelőnek ajánlkozik az Artúr király című, Antonie Fuqua rendezte mozi. Az Artúrt megformáló Clive Owen-t többen is a tökéletes választásnak találták a szerepre: Artúr a Római Birodalom legészakibb védvonalához van kivezényelve, hogy őrizze azt. Bár már várja, hogy visszatérhessen Róma biztonságos falai közé, maga mögött hagyva Brittaniát, de mielőtt ez megtörténhetne, lovagjaival egy utolsó megbízatást kap.

Szines_tvajanlo/0107

Artúr ráébred, hogy ha a Római Birodalom megroppan, akkor Brittaniának egy igazi vezérre van szüksége. Egy olyan irányítóra, aki nem fél visszaverni a szászokat és irányítani az embereket egy új korszak fele. Hogy Artúr valóban történelmet tudjon írni, a brit csapatok vezetője Merlin (Stephen Dillane) és a harcias Guinevra (Keira Knightley) támogatják. Artúrnak magában kell rátalálni az erőre, hogy sorsát beteljesítse. A izgalmas és csatajelenetekkel tűzdelt amerikai-ír történelmi kalandfilmet megnézhetjük vasárnap 21 órától az RTL Klubon.

Szasza

Az egész családnak szóló kikapcsolódást ajánl szombaton este a TV2. Az Ovizsaru nem mai darab, hiszen 1990-ben készült filmről van szó, és nem is egy megszokott film, már ami a szereposztást illeti. Arnold Schwarzenegger legutóbb kormányzóként pózolt, de testépítő korszaka is volt, a kettő között pedig leginkább akciófilmekben játszotta a hőst.

Szines_tvajanlo/0107

Nos, most közel sem, bár sokak számára az is hősies tett, ha valaki gyerekekkel játszik naphosszat. Az örökös terminátor most ezt teszi: gyilkos után nyomoz, de ehhez óvóbácsivá kell vedlenie és talán a gyerekek nagyobb akadályt képeznek, mint néhány robbantgatós hadjárat. Ovizsaru, szombat, 20:30, TV2.



0 hozzászólás

hirdetes

hirdetes
Hozzászólások | Szabályzat

Hozzászólások Copyright (C) 2009 uh.ro. Minden jog fenntartva."