Kultúra » Multimédia

A bokszoló, a tinédzser, a tizedes meg a többiek

Kalandfilmtől és magyar klasszikusoktól a koncertig minden jóféle akad ezen a hétvégén a tévében.

MEGOSZTÓ PDF email





Hasonló cikkek
BudapestNoir

Újabb csemege a moziban

Erre jó, ha ráharapsz. A Budapest Noirt vetítik a...
Primanima

A gyerek szavazata is számít

Ingyenes rajzfilmes gyerekprogram a Városi Könyvtárban.
StudioMozi

Ennél jobb vasárnapi program nincs

Újra megnyílnak a mozi kapui, két vetítés is lesz....

Tevet néz
Fotó: port.hu
szerkesztoÍRTA: UH.RO
2011. július 08., 15:21
0 hozzászólás. 

Józsa Csongor

Unalmassá válik-e a Forma-1-es idény hátralévő része? – erre kapunk választ a hét végén. A száguldó cirkusz Silverstoneba költözött. Amennyiben az összetett versenyt vezető Sebastian Vettel ismét nyerni tud, akkor olyan mértékben ellép a mezőnytől, hogy csak matematikailag lesz behozható előnye. A Brit Nagydíj időmérő edzését szombaton, a futamot vasárnap 15 órától rendezik. Élőben követhetjük az eseményeket az RTL Klubon és a Digi Sporton.

Szines_tvajanlo/0807

Négy éve lett világbajnok az IBF-nél nagyközépsúlyban a galaci Lucian Bute. Azóta várja, hogy tudását megmutathassa hazájában is. Eddig a pillanatig kellett várni, ugyanis szombaton hetedik alkalommal kell megvédenie címét a francia Jean-Paul Mendyvel szemben. A bukaresti gálameccset a PRO TV 20 óra 30 perctől élőben közvetíti.

Katona Zoltán

Későn van, mint általában a koncertfilmek a közszolgálati csatornákon, de ha nem mész kocsmázni, szórakozni, akkor szombat éjjel nézz be Harcsa Veronika koncertjére az A38 Hajóra a Duna kettőn. Szerintem nem fogsz csalódni, ez a lány egyszerű, de nagyon egyedi jelenség a magyar dzsessz égboltján – akár feldolgozást énekel, akár saját szerzeményt, élmény meghallgatni. Persze jobb, ha élőben nézi az ember, de egy ilyen koncertfelvétel vagy a lemezei is nagyon jók – ha érdekel, kapcsolj rá. Hely, idő: Duna II Autonómia, szombat, július 9., 24.00

Szines_tvajanlo/0807

A magyar film egyik klasszikusa kerül képernyőre hétfőn este: A tizedes meg a többiek, Keleti Márton vígjátéka a második világháború utolsó heteiben játszódik, egy magyar katonacsoport a németek meg az oroszok között lavíroz. Sinkovits Imre, Darvas Iván, Major Tamás szenzációsan alakítanak – fekete-fehér, régi filmről van szó, de egy olyanról, ami nagy hatással volt a magyar film fejlődésére a 20. század második felében. Hely, idő: m1, hétfő, július 11, 21.10.

Lázár Emese

Márai Sándor emigrációjának első állomásának helyszínéről, az író által szeretett és a San Genaro vére című regényében megörökített Nápolyról forgatott dokumentumfilmet 2011-ben Gilberto Martinelli rendező és Giancarlo Leggeri operatőr. A szabadság keserű íze követi és bemutatja azokat a Márai által kedvelt nápolyi helyszíneket, amelyeket az író kedvelt. Az 52 perces dokumentumfilmet a Duna Tv szombaton, 16 óra 05 perces kezdettel tűzte műsorra.

Szines_tvajanlo/0807

A zseniális lengyel rendező Krysztof Kieslowski rajongóinak érdemes bevállalni egy álmos hétfő reggelt. A kiváló rendező Három szín című drámatrilógiájának második, 1994-ben forgatott Három szín: Fehér (Trois couleurs: blanc) című részét vasárnapról hétfőre virradóan, éjfél után 35 perccel (00:35) vetítik az m1-en. A bizarr hangulatú, fanyar humorú és drámai fordulatokkal tűzdelt filmben egy válságba jutott és válással végződő vegyes házasság, a lengyel Karol és a francia Dominique története bonyolódik tovább. Aki még nem látta a nagyszerű filmet, mindenképpen baglyoskodjon!

Kakasy Botond

Megint magunk mögött tudhatunk egy hetet. Nem is akármilyent, hanem egy nyarat csúfoló esőset. Ha a hétvégére nem jönne be az időjósok napsütése és a négy fal közé kényszerülnénk, akkor jó szórakozást nyújthat a Simon Wells által rendezett Az időgép (The Time Machine) című film. Simon a filmet nagyapja, H.G. Wells klasszikus regénye alapján készítette, ahol főhősünk az Alexander Hartdegent megformáló Guy Pearce, az 1900-as években élő feltaláló.

Szines_tvajanlo/0807

Egy alkalommal, amikor Hartdegen kedvesével volt találkozója, egy előre nem látható baleset miatt a találka tragédiával végződött. Ebbe az ifjú feltaláló nem tudott belenyugodni, így egy időgépet épített, hogy megváltoztathassa a múltat. Ez nem is olyan egyszerű, mint azt az ifjú tudós elképzelte. Hartdegen nem csak a múltba tesz látogatást, ugyanis egy hiba miatt nyolcszázezer évet utazik előre a jövőbe, ahol érdekes helyzetek kísérik kalandjait. Ha kedvünk támadt egy kis filmnézéshez, akkor az időutazó kalandjait megnézhetjük szombat délután 17 óra 30 perctől az RTL Klub szórásában.

Bedőházi Attila-Csaba

Magyar thrillert kínál a Film +2 televízió vasárnap estére. Kontroll a címe Antal Nimród díjnyertes alkotásának - többek közt Cannesban vitte a prímet. A magyar metróban játszódó történetben megismerkedhetünk az ellenőrök nem túl fényes életével: Bulcsúval (Csányi Sándor), aki ki szeretne szállni, Gyalogkakukkal, aki magára haragítja az ellenőröket, Bélával, a bukott mozdonyvezetővel, Szofival (Balla Eszter), Béla lányával, egy különös gyilkossal, aki a metró alá löki az utasokat. Igazi magyar underground mozi, amit a hét utolsó napján 22 órától lehet megnézni.

Szines_tvajanlo/0807

Szintén vasárnap tűzték műsorra – ezúttal a RTL Klubon – a DC Comics szuperhősének történetét: Superman visszatér. A 2006-os mozi egyik érdekessége, hogy 16 év után tér vissza újra a piros-kék szuperhős a mozivászonra. A fantasztikus akciófilmben Superman (Brandon Routh) öt év után érkezik meg újra a Földre. Clark Kent szembesül azzal, hogy szerelmének, Lois Lane-nek (Kate Bosworth) fia született, aki éppen most öt éves. Szembe kell néznie ádáz és örökös ellenségével, Lex Luthor-ral (Kevin Spacey) is, akinek ismét vannak tervei a hős elpusztítására. A bugyiját a nadrágra húzó szuperhős kalandjait 21 órától lehet megtekinteni.

Szasza

Szombat délután akár hosszabb időre is befészkelhetünk az egyes számú magyar köztévé elé. 15:25-kor sokak gyermekkorát idéző műsorral jelentkezik a csatorna: Tom Sawyer kalandjait sokan olvasták vakációk alatt, miközben ábrándoztak, hogy Mark Twain másik hősével, bizonyos Huckleberry Finnel egyszer ők is tutajt építhetnek, hogy hosszan evezzenek a Mississippin. Ezeket az emlékeket idézi fel Don Taylor mozija, ami kicsit más formában tárja elénk a két fantáziadús és találékony fiú történetét, ugyanis musicalről van szó. Tom Sawyer kalandjai, m1, szombat 15:25.

Szines_tvajanlo/0807

Rögtön a tinédzserkaland után közvetlenül is kapcsolatba kerülhetünk a filmek világával, ugyanis az m1 az idei cannes-i filmfesztiválról jelentkezik összeállítással. 17:05-től megismerkedhetünk Brad Pitt aranypálmás legújabb filmjével, Audrey Tatou francia komédiájával, Sean Penn elmaszkírozott arcával és e mellé társul a Screen, a világ egyik vezető filmes szaklapjának kommentárja.



0 hozzászólás

hirdetes

hirdetes
Hozzászólások | Szabályzat

Hozzászólások Copyright (C) 2009 uh.ro. Minden jog fenntartva."