Kultúra » Multimédia

A rosszfiúk esete a kifogyhatatlan lőszerrel

Talán a borongós időjárás teszi, de alig találtunk vidám néznivalót a tévében. Cserébe van jó sok lövöldözés meg dráma.

MEGOSZTÓ PDF email





Hasonló cikkek
BudapestNoir

Újabb csemege a moziban

Erre jó, ha ráharapsz. A Budapest Noirt vetítik a...
Primanima

A gyerek szavazata is számít

Ingyenes rajzfilmes gyerekprogram a Városi Könyvtárban.
StudioMozi

Ennél jobb vasárnapi program nincs

Újra megnyílnak a mozi kapui, két vetítés is lesz....

Függetlenség napja
Fotó: port.hu
szerkesztoÍRTA: UH.RO
2012. március 02., 19:47
0 hozzászólás. 

Nekünk is baromira elegünk van a télből, a borús ég és a tonnányi hó láttán élni sincs kedvünk. De ha éppen nem ír zenére rázzuk valamelyik kocsmában, akkor mindenképp belenézünk az aktuális tévés ajánlatba. Lássuk, mit látunk.

 

Katona Zoltán

Móricz Zsigmond Komor Ló című novellája ihlette a rendező Vitézy Lászlót, aki a Móricz-történetből és két, szintén a Hortobágyon játszódó, elmesélésből ismert sztoriból készített tévéfilmet. Három történet van tehát, mindhárom a negyvenes évek közepén, a második világháború idején, illetve azt követően játszódik és kiválóan visszaadja az akkori kor hangulatát.

Szines_tvajanlo/0302

A Hortobágy amúgy is egy történetekkel, legendákkal teli vidéke Magyarországnak, ahol furcsa és hétköznapi dolgok egyaránt történnek. A film színészgarnitúrája is kiváló, hiszen többek között Eperjes Károly, Pokorni Lia, Csányi Sándor, Szarvas József, Reviczky Gábor, Szirtes Ági, Székely B. Miklós játszanak benne. Aki szereti a magyar történelmi filmeket, egyáltalán a történelmet, feltétlenül nézze meg. Pénteken este fél tíztől vetíti a Duna World (volt Duna II Autonómia) a Hortobágy legendáját.

 

Kakasy Botond

A rosszfiúk sosem pihennek, így a mi a bedbójzaink is újra akcióba lendülnek. A két, mindenre elszánt miami drog-nyomozónk, most egy high-tech cuccokkal felszerelt csapat tagjaiként harcol, Tapia (Jordi Mollá), a könyörtelen drogbáró ellen. Tapia egész Miamit az ellenőrzése alá akarja vonni és az utcákat droggal elárasztani.

Szines_tvajanlo/0302

Marcus Burnett (Martin Lawrence) és Mike Lowrey (Will Smith) ezt természetesen nem nézheti ölbe tett kézzel és szembeszáll a drogbáróval. A történeten csavar egyet Syd (Gabrielle Union) megjelenése, aki Marcus gyönyörű húga és nem mellesleg titkos ügynök. Syd egész véletlenül belekeveredik az események sűrűjébe, ahol nem csak kínos, de kockázatos helyzetekbe hozza a fiúkat. A Már megint a rosszfiúkat, vagyis a Bad Boys 2-t szombaton 23 órától nézhetjük meg a TV2 kínálatában.

 

Lázár Emese

Tágra zárt szemek - a modern filmművészet egyik meghatározó alkotásának 1999-es bemutatója sokkal inkább botrány volt, mint kasszasiker. A premier előtt szívrohamban elhunyt rendező, Stanley Kubrick legutolsó befejezett filmjét a maga korában szintén nagy port kavart Schnitzler mű, az Álomnovella (Traumnovelle) ihlette és olyan örökérvényű témakört boncolgat, mint az erkölcs és a hit kontra erkölcsök.

Szines_tvajanlo/0302

A rendező modern köntösbe öltözteti és a 20. századi New Yorkba ülteti át a száz évvel korábban született történetet. A sikeres és tehetős pszichológus, Dr. Bill Harford (Tom Cruise) és felesége, Alice (Nicole Kidman) kilenc év házasság után érzelmi, erkölcsi válságba kerülnek. Az asszony megcsalja a férjét, kábítószeres mámorban vall erotikus álmairól, az elbizonytalanodott, összezavarodott férfi bizarr szexuális kalandokba keveredik.

Van-e kiút számukra a rossz álomnak tűnő hétköznapok kálváriájából? Legyőzi-e a párt az ösztönök parancsa vagy a testiséget felvigyázó racionális ész kerekedik felül? Megoldás-e a film végén a feleség szájából elhangzó egyszavas válasz? Érdemes nyitott szemmel maradni vasárnapra virradóan: Tágra zárt szemek (Eye Wide Shut) 0 óra 15 perctől a Duna TV-ben.

Józsa Csongor

A női kézilabda Bajnokok Ligájában sorsdöntő mérkőzés előtt áll az Oltchim Rm. Vâlcea. A középcsoport utolsó előtti játéknapját rendezik, de amennyiben hazai pályán vereséget szenved a szlovén Krim Ljubjánától, akkor elbúcsúzhat a sorozattól. A párharcot vasárnap 18 órától rendezik, élőben közvetíti a Digi Sport 1.

Szines_tvajanlo/0302

A hétvégén a tavaszi idény találkozóival folytatódik a labdarúgó 1. Liga. A játéknap még nem hoz igazi rangadót. A listavezető Dinamo a Naţional Arénában szombaton 20 óra 20 perctől fogadja a Medgyesi Gaz Metant (az Antena 1 közvetíti). A Steaua első látásra könnyed győzelemre számíthat a CS Mioveni otthonában (vasárnap 21 óra 30 perc, Digi Sport).

 

Szasza

Pénteken maximumra tekerik az akciót a tévében, két csatornán egyszerre kapunk nagy adag adrenalint, így döntenünk kell, melyikhez van kedvünk. A film+ egy ősi klasszikussal, a lövöldözős, mindent felrobbantós filmek egyik alapművével, az 1982-es Rambóval nyomul. Sylvester Stallone egyik legismertebb karaktere négy részt is megért.

Szines_tvajanlo/0302

Az első kissé kilóg a sorból, hiszen, bár a lövöldözésről lett ismert a film, ebben a részben történik a legkevesebb gyilkosság, pontosan egy. Ezzel szemben a negyedik, utolsó részben 236 személyt nyírnak ki. Ha kíváncsiak vagyunk az első részre, kapcsoljunk a film+-ra pénteken 22 órakor.

Szines_tvajanlo/0302

Nemcsak akciót, de némi fantasztikumot is ígér a Cool TV péntek este 22 óra 15 perctől. A függetlenség napja nemcsak Will Smith egyik legismertebb filmje és a sci-fi műfaj egyik kötelező darabja, hanem egyben az a mozi is, amelyből megtudhatjuk, hogy egy véletlenszerű laptoppal behatolhatunk a támadó földönkívüli űrhajó rendszerébe. Nem éri meg kihagyni az élményt.


címkék: tv musorajanlo

0 hozzászólás

hirdetes

hirdetes
Hozzászólások | Szabályzat

Hozzászólások Copyright (C) 2009 uh.ro. Minden jog fenntartva."