Kultúra » Zene

Frissek és visszatérők: áprilisi koncertdömping

Péterfy Bori még nem koncertezett Udvarhelyen, a Quimby már többször is. Most mindketten jönnek, de jön a 2. G. Fest is, amit a Kiscsillag zár.

MEGOSZTÓ PDF email





Hasonló cikkek
fotó: Ádám Gyula

Van programod hétvégére?

Október utolsó hetében két hangversenyt is szervez a...
fotó: pearipilesunetului.ro

Zenész gyerekek versenyeznek Udvarhelyen

Október 19-ig lehet jelentkezni az iskolás gyerekeknek...
PelyBarna

Ha koncert és gitár, akkor csütörtököt mondunk

Pély Barna érkezik, egy szál gitárral mutatja meg, hogy...

Ismét jönnek Kiss Tibiék!
szerkesztoÍRTA: UH.RO
2013. március 28., 15:42
0 hozzászólás. 

Nincs is választási év, s mégis mennyi koncert lesz! – jelenthetjük ki némi iróniával, ugyanakkor örömmel, ha rátekintünk az áprilisi udvarhelyi zenei eseményekre.

Egy hét múlva, azaz április 5-én este a Quimby koncertezik a Siculus Ifjúsági Házban – másfél évvel ezelőtt, nem sokkal a 20 éves jubileumi koncertjüket megelőzően szintén erdélyi turnén vett részt Magyarország talán legismertebb alternatív rockzenekara, s akkor is az ifiházban koncerteztek. 2010-ben a Diáknapok egyik fő attrakciója voltak Udvarhelyen, akkor a Márton Áron téren koncerteztek.

A hónap közepétől nagyon besűrűsödik a program, hiszen lesz egy Csík Zenekar -koncert a Művelődési Házban április 20-án, szombaton este, s ugyanezen a helyszínen április 26-án, pénteken este Péterfy Bori és zenekara, a Love Band koncertezik. A tájainkon is nagyon népszerű énekesnő (akinek anyai dédapja Áprily Lajos költő) még sohasem koncertezett Székelyudvarhelyen – érdekességképpen megemlítjük, hogy talán legismertebb dalának videóklippjében egy székelyudvarhelyi születésű színész, Katona László a partnere, akivel évekig együtt játszott a Krétakör Színházban.

A Csík Zenekar és Péterfy Bori koncertje alatt már meg lesz kezdődve a tavalyi, nagysikerű G. Fest második kiadása is. Az esemény egyik szervezőjétől, Bihari Lóránttól megtudtuk, hogy a G. Kulturális Egyesület szervezésében nemcsak koncertek lesznek a G. Caféban, hanem táncház és irodalmi est is, de április 19-én, pénteken a bukaresti alternatív zenekar, a Robin and the Backstabbers nyitja a fesztivált. Másnap este a tavalyról is ismert Guilty Lemon jazz-együttes ad koncertet (a fellépés a Csík Zenekar koncertje után lesz a G. Caféban), míg vasárnap az UIET rendezésében az udvarhelyi zenekarok lépnek fel, majd a Kecskemét Jazz Orchestra muzsikál.

Hétfőn, április 22-én ismét jazz a Jazzy Birds előadásában, szerdán, 24-én pedig a debreceni Kuttya zenekar muzsikál. Csütörtökön a magyar jazz egyik legnagyobb alakja, a zongorista Vukán György együttese, a Creativ Art Trio koncertjét hallgathatjuk meg, pénteken (miután lejár Péterfy Bori a színházban) Magyarország egyik legjobb szájharmonikásának, Pribojszki Mátyásnak és zenekarának tapsolhatunk.

A szombat este a Góbé Band nevű, világzenét játszó budapesti csapaté, mert koncert után táncházban is muzsikálnak, a G. Festet az Udvarhelyen először játszó Kiscsillag zárja. Lovasi András a Kispál és a Borz zenekarral többször is játszott nálunk annak három évvel ezelőtti feloszlása előtt, viszont a Kiscsillaggal még nem járt Udvarhelyen koncertezni, úgyhogy most ezzel az együttessel is tiszteletét teszi.



0 hozzászólás

hirdetes

hirdetes
Hozzászólások | Szabályzat

Hozzászólások Copyright (C) 2009 uh.ro. Minden jog fenntartva."