Sport » Egyéb sport

Udvarhelyen avatják a bajnokot

Kiélezett párharc folyik a dobogós helyekért, a Hargita Gyöngye ralin dől el az összetett verseny első három helyezettjének sorrendje.

MEGOSZTÓ PDF email





Hasonló cikkek
SzecsiNyert

Szécsi a világ tetején (videó)

Volt francia válogatott labdarúgók méltatták a...
teqball02

Mi adjuk az egész román válogatottat

Ráadásul címvédőként utazunk a franciaországi...
ivovolgye

Ha október eleje, akkor irány az Ivóvölgye!

XI. kiadásához érkezett az Ivóvölgye...

ralicik-6
Hargita Rali 2013 | Fotó: Kakasy Botond
szerkesztoÍRTA: KAKASY BOTOND
2014. szeptember 16., 17:52
0 hozzászólás. 

Szeptember 26-27-én záró fordulójához érkezik a román Dunlop Országos Ralibajnokság, ahol a Hargita Gyöngye Ralin a hivatalos lista szerint 44 páros áll rajthoz.

Nincs biztonságban az összetett első helyet elfoglaló francia Delecour François pilóta és navigátora Dominique Savignoni, akik eddig 117 pontot gyűjtöttek össze Subaru Impreza Sti versenyautójukkal.

Tőlük mindössze 24 ponttal maradt le a kolozsvári Keleti Edwin és Csomortáni Botond páros, akik komolyan készülnek az utolsó megmérettetésre, ugyanis nemrég Homoródszentmárton és Homoródalmás között hivatalosan tesztelték Ford Fiesta R5 versenyautójukat. A tesztelésen jelen volt Jarkko Miettinen 2008-as Román Rali bajnok is, aki hasznos tanácsokkal látta el a versenyzőpárost.

Nemcsak tudásra, de szerencsére is szükségük lesz, ha a franciákat szeretnék maguk mögé utasítani, ugyanis az 52 éves pilóta 1981-ben debütált a francia bajnokságban, és ma már rutinos versenyzőnek számít a mezőnyben. Ennek tükrében valószínűleg nem lesz nagy kihívás pontszerző helyen végeznie, azaz az első tízben.

Kiélezettebb a helyzet a második-harmadik helyen, ugyanis a brassói Girtofan Dan csak 1,80 ponttal kényszerült Keleti mögé. Igaz, ez elég is ahhoz, hogy matematikai esélye se legyen az első helyre, ellentétben riválisával. A Girtofan Dan-Eugen Rotaru páros egy Skoda Fabia S2000 versenyautóval próbál majd érvényt szerezni.

Ismerős arcok

„Hazai" versenyzőnek mondható a csíki Teslovan Adrian és Cseh Vajk Imre páros, akik jelenleg még harcolnak a Logan-kupa bajnoki címéért. Az egyedüli udvarhelyi versenyzők Pethő Attila és Thomas Câmpean lesznek, akik egy Dacia Logannel képviselik a várost. Pethő egy „one event" licencet váltott ki erre a ralira.

A futamon még feltűnnek olyan ismerős nevek is, mint Szabó Gergő, aki nem csak versenyzőként látogat rendszeresen ide, de a 2011-ben a zetelaki víztározónál tartott Winter Dunlop Rally szervezőjeként láthattuk, és a tavalyi Hargita Rali dobogósaként is emlékezhetünk rá.

Itt lesz az Udvarhelyen jól ismert Szőcs testvérek közül a kisebbik, Szőcs Attila, és a csak erre a futamra benevezett, sokak kedvence Titi Aur, akinek segédpilótája Borbély Károly.

Újra szurkolhatunk az ifjú tehetségnek, Botka Dávidnak, aki tavaly kiemelkedően jól szerepelt az Udvarhely-környéki pályákon, de végül technikai okok miatt feladni kényszerült a versenyt. A mezőny autóparkja sem elhanyagolható, több mind egynegyedük Mitsubishi Lancer Evo-val versenyzik, a maradék megoszlik a Subaru Ipreza, Škoda, Suzuki, Logan stb. között. A Hargita Gyöngye Rali nevezőinek teljes névsora itt tekinthető meg, a bajnokság és a kategóriák állása itt böngészhető.

Az idei román bajnokság utolsó futama lesz a Hargita Gyöngye rali, ahol két nap alatt tíz gyorsasági szakaszt teljesít mezőny, a pályák összhossza 415,63 km, amiből 129,58 km a gyorsasági szakasz. Hogy merre lesznek a látványos szelektív szakaszok, ide kattintva tudhatja meg.



0 hozzászólás

hirdetes

hirdetes
Hozzászólások | Szabályzat

Hozzászólások Copyright (C) 2009 uh.ro. Minden jog fenntartva."