Sport » Foci

Argentína is az elődöntőben!

Argentin-belga csata a negyeddöntőben, Brazíliavárosban. Mi itt vagyunk a G Music Puban, ahonnan élőben közvetítjük a meccset és a hangulatot.

MEGOSZTÓ PDF email





Hasonló cikkek
szentabraham agyagfalva 03

Nézze meg a megyei és körzeti bajnokság eredményeit!

Szombaton és vasárnap a tizedik fordulóval folytatódik...
keresztur malomfalva 04

A tizedik fordulót rendezik a megyei bajnokságban

Szombaton és vasárnap lépnek pályára a csapatok a...
alsoboldogfalva farcad 03

Új éllovasa van a megyei bajnokság nyugati csoportjának

Kilenc forduló járt le a Hargita megyei labdarúgó...

argentinabelgium1
Okoz-e meglepetést Belgium?
szerkesztoÍRTA: KATONA ZOLTÁN
2014. július 05., 17:17
3 hozzászólás. 

23 órától a Hollandia-Costa Rica meccs lesz, az argentinok annak a meccsnek a győztesével játszanak. Az itteni tippverseny győztese Pál Lajos, aki "a szegény belga gyermekeknek" ajánlja a nyereményt, nagy kacagás a G-ben. Köszönjük a figyelmet!

VÉGE, maradt az 1-0 Argentínának, elődöntőbe jutottak a dél-amerikaiak, a vb titkos esélyese, Belgium a negyeddöntőig jutott.

Túloldalt meg belga helyzet, nem megy be, fölé! 95. perc!

"Jajj, hogy fájhat!" - kiáltott fel az argentinok egyik itteni szurkolója, a belga játékos szenvedte el a durvaságot. Messi megy el ziccerben, Courtois védi! Eldönthette volna az argentin 10-es!

A ráadáspercekben vagyunk. Úgy néz ki, hogy Józsa Csongor sportújságíró kollégának lesz igaza, aki azt mondta a negyeddöntők előtt, hogy nem lesz szép foci a negyeddötőkben, egygólos győzelmekk lesznek, kicsikarva.

Mindent kivágnak az argentin védők, nagyon ki akarják húzni. Ilyen a foci. Közben Romero fog egy belga fejest, de nem volt erős.

85. perc, De Bruyne lövése vágódik le. Védekeznek az argentinok.

Belépünk a nyolcvanadik percbe, "Csak az eredmény maradjon így!" - szólal meg egy szurkoló, aki Argentína-Hollandia elődöntőt nézne legszívsebben. Csere: Higuaín le, Gago be, így védekezni fognak a dél-amerikaiak.

"Még egy sört kérsz-e?", "Igen.", "Akkor egy Előre s két Hargita!" - hangzik el a régi szlogen. 78. perc, még mindig az argentinok állnak továbbjutásra, nincs veszélyben a kapujuk.

argentinabelgium3"Szinte lett egy helyzet!", de mégse. Romero aláfutott a labdának, szerencséjére nem érkezett belga játékos. Jók a belgák, az tény, de nem tudnak helyzetet kialakítani. Most Biglia sárgát kap, Hazard helyett Chadli áll be a belga csapatba. 76. perc, fogy az idő.

Húsz perc van hátra, argentin csere, Palacio jön Lavezzi helyett.

68. perc, rákapcsoltak a belgák, de nincs számottevő helyzetük. Páran szeretnék a G-ben, ha egyenlítenének. Alderweireld kap sárga lapot, keményen odarúgott.

60. perc, ketőt cserélnek egyszerre a belgák, Origit Lukaku, Mirallast Mertens váltja. Hátha felélénkül a meccs a két támadó beállása után, mert az az igazság, hogy lapos a meccs. Most. De még sok van hátra. "Hoppá!" - a mikrofonfrizurás Fellaini fejelt fölé.

"Jó volna most egy Come on, England!" - fordul hátra egy fiatalember, aki nincs egyedül, az angolok korai kiesése nem csak őt keserítette el. Egyébként a kocsma világát ismerve, a legtöbb G-s szurkolót talán a németek, az angolok, a hollandok és a spanyolok tudhatták a magukénak. Csak a hollandok vannak versenyben még, éjszaka dől el, hogy bejutnak-e az elődöntőbe.

55. perc, Higuaín ment át Kompany-n, lövése a lécről ment fölé! 2-0 lehetne, nagy helyzet volt!

51. perc, növelhették volna az argentinok az előnyüket, de elhibázták. "Szinte gól volt!"

argentinabelgium4A második félidő első perce megy, közben volt, akik megfordulta magát a szünetben és két zacskó tökmaggal jött vissza, "Ez egy féliődre lesz elég!"

Vége az első félidőnek, 1-0-ra vezet Argentína.

42. perc, Mirallas fejese centikkel ment mellé, egyenlíthettek volna a vörözmezesek. ""Jujjj..!" - tényleg bemehetett volna a jobb alsóba.

41. perc, Messi szabadrúgása elzúg a bal felső felett.

39. perc. Magabiztosnak tűnnek az argentinok, nem igazán engedik kibontakozni a belgákat. Sőt, szabadrúgást kapnak a belgák tizenhatosa elől.

A harmincadik percben vagyunk, Di Mariát az argentin orvosi stáb ápolja, itt a sörök a torkokat veszik kezelésbe. Két perc múlva az argentinok 7-ese, Di Maria (ő rúgta Svájcnak a továbbjutást jelentő gólt) megsérül, le kell cserélni, Perez jön be.

26. perc, De Bruyne tűzte rá, Romero kiütötte. "Kértek-e szotyit? Ha igen, kérjetek egy köpőcsészét!" - asztalok felett megy a beszéd. Közben a belgák veszélyesebbek.

20. perc, lassult a meccs, a belgák nem olyan gyorsak, mint az amerikaiak ellen, de sok van még hátra. 

14. perc, De Bruyne lőtt, de jóval mellé ment. "Egy sört, lécci!" - az egyik kocsmai argentin szurkolónak tetszik a meccs.

GÓÓÓÓL! 1-0 Argentínának, 8. perc! Messi forgolódása, majd Di Maria passza után Higuaín elé pattan a labda, aki 15 méterről egyből rálövi és eltalálja a jobb alsót. Ketten felordítanak és tapsolnak a kocsmában.

arbelga23. perc, Lavezzi kapott jó labdát Messitől, beadását Kompany vágta ki. Közben begyűltünk a G-be néhányan.

1. perc, a belgák kezdték a találkozót.

A himnuszok elhangzanak, jöhet a meccs. Egy kis focitörténelem: két csapat két legutóbbi vb-találkozója 1982-ben és 1986-ban volt, előbbi az akkori vb nyitómeccse volt és a belgák nagy meglepetésre 1-0-ra megverték az akkori címvédőt (egyébként a magyarokkal voltak egy csoportban és mindkét csapat továbblépett). 1986-ban Maradona két góljával 2-0-ra nyert Argentína az elődöntőben (a belgák máig legjobb vb-eredménye az akkori 4. hely). Most mindenki Messit hasonlítja Maradonához, talán nem is véletlenül: 26 éves, 10-es mezben játszik és csapatkapitány - ugyanez Maradonára volt érvényes 86-ban. Nem mellékesen mindketten Magyarország elleni meccsen voltak először válogatottak.

Az összeállítások, Argentína: Romero – Zabaleta, Demichelis, Garay, Basanta – Biglia, Mascherano, Di María – Lavezzi, Messi, Higuaín, Belgium: Courtois – Alderweireld, Van Buyten, Kompany, Vertonghen – Witsel, Fellaini – De Bruyne, E. Hazard, Mirallas – Origi.

Visszatértünk a G Music Pubba, jön az argentin-belga összecsapás, jó hűvösben, kánikulamentesen nézhetjük a meccset.



3 hozzászólás

hirdetes

hirdetes
Hozzászólások | Szabályzat
avatar
csubuk
2014-07-05 20:38:25
tipp
Szeretem az UH tippversenyét mert van amikor 2 egész napot kell várni az eredmények feltöltésére, a Székelyhon-on ahogy lejárt a mérkőzés 10 perc után megnézheted az állást.
avatar
riopassiones
2014-07-06 11:16:52
Messages...
WOW.Yummy&yummy&wow&wow.VIVA SOUTH AMERICA.VIVA LIBERTAD&VIVA SAMBA&VIVA SOCCERS&CHOCOLATE BOYS...JUST FEEL FREE...
avatar
...anyád álruhában...
2014-07-06 12:58:38
re: Messages...
avatar
riopassiones
WOW.Yummy&yummy&wow&wow.VIVA SOUTH AMERICA.VIVA LIBERTAD&VIVA SAMBA&VIVA SOCCERS&CHOCOLATE BOYS...JUST FEEL FREE...


You gotta lay off that shit, man...

Hozzászólások Copyright (C) 2009 uh.ro. Minden jog fenntartva."