Sport » Kézilabda

Gyülekezőt fújt az SzKC

Öt új játékossal, erőnléti edzővel rázza át a keretet a Székelyudvarhelyi KC a férfi kézilabda Nemzeti Ligára.

MEGOSZTÓ PDF email





Hasonló cikkek
szejkeNagybanya1

Hazai pályán jól megy a Szejke SK-nak a játék

Megszerezte második hazai győzelmét a kézilabda...
SzejkeKrajova

Kupameccsen kapott ki a Szejke SK

A kézilabda Román Kupa legjobb tizenhat közé kerülése...
segesvar szejkesk 1

Nem jött össze a pontszerzés

Nagyon küzdelmes találkozón van túl a...

szkc, kézilabda, felkészülés
Fotó: Csedő Attila.
szerkesztoÍRTA: JÓZSA CSONGOR
2013. július 15., 16:38
1 hozzászólás. 

Háromnyelvű sajtótájékoztatóval indította az idényt a Székelyudvarhelyi KC: véget ért a vakáció a klubnál, július 15-én megfújták a behívót, mindenkinek jönnie kellett. Jelen állás szerint tizenhatos kerettel kezdi el a tréningeket a tavalyi bronzérmes. Alaposan átalakulva, hiszen egy csapatra való játékos távozott a szünetben, majd ennyien is érkeztek.

Chike Onyejekwe, Lazo Majnov, Damjan Blecic, Gheorghe Irimescu és Szabó Levente először mutatkoztak be a sajtó munkatársainak. Azaz, utóbbi visszatért szülővárosába pár éves kitérő után. A kapus közben szerepelt a Kolozsvári U-ban, a Resicabányai UCM-ben és a Tordai Potaissában is. Sőt, a válogatott mezt is magára öltötte.

Egy másik klubot talált

A 33 éves kapus szívesen jött újból haza. Egyben ő a klub egyik legjobb fogása is – már amennyiben a kötődést vesszük alapul. A székely szurkoló nem nézi, hogy kivel tart, amikor a meccs hevében drukkol, de a lefújást követően szeret mesélni. Ilyenkor sokkal könnyebb arról áradozni, aki a földije. Szabó 2007-ben segítette az együttest, hogy feljusson az élvonalba.

Szabó Levente.

„Eltelt egy kis idő, amióta elmentem Székelyudvarhelyről. Sok minden történt azóta. Most más közösséget találtam, sokat változott minden, de úgy látom, hogy jó irányba. Profibb az arculat, mindenki azzal foglalkozik, ami a dolga. Nyitott szívvel jöttem haza, pozitív érzelmekkel vártam a csapattársakkal való találkozást, remélem, hogy jól startolunk a bajnokságban" – mondta a hálóőr.

A többiek is felszólaltak, Onyejekwe és Irimescu anyanyelvükön, románul köszöntötték a sajtó munkatársait, arról beszéltek, hogy legjobb tudásuk szerint irányítanák a klubot a bajnoki cím irányába. A macedón Majnov és a szerb Blecic angolul taglalták, hogy számukra ez egy előrelépés. Sokat tudnak a csapatról, kevesebbet a bajnokságról, de felkészülnek, amre a pontvadászat kezdődik.

Ködös helyzet

Az SzKC idén nem utazik edzőtáborba: mint Vlad Caba edző elmondta, itt minden adott, hogy profi munkát végezhessenek. Augusztus közepén vesznek részt az első felkészülési állomáson, ekkor Sélestatba utaznak, ahol a francia élvonalban szereplő együttessel mérkőznek meg. Ezután következik egy tatabányai torna, majd, ha minden úgy alakul, akkor egy hazai rendezésű szeptember elején.

Utóbbi azért is képlékeny, mert egyelőre nem sorsolták ki a bajnoki menetrendet, és azon együtteseket nem hívnák meg a tornára, akikkel már az első fordulóban játszania kellene a gárdának. B tervként egy külföldi csapatot invitálnak meg két meccsre.

A Nemzeti Liga lebonyolítása, idegenlégiós-szabályzata sincs még letisztázva. A szakszövetség legutóbbi közgyűlésén azt szavazta meg, hogy play-off rendszerben rendezik a pontvadászatot, ahova az alapszakasz első nyolc helyezettje kerül. Ekkor tudatták azt is, hogy egy találkozóra három idegenlégióst lehet benevezni. A dobogósok ezt követően kérték, hogy ezt tárgyalják újra.

Újdonság az erőnléti edző

Nem csupán játékosokat, hanem erőnléti edzőt is igazolt a Székelyudvarhelyi KC. A francia Frank Kuhn 12 évig dolgozott hazája kosárlabda-válogatottainál, két idényt töltött el az Oltchimnél, legutóbb a CSM Bukarestnél volt. A trénerrel való baráti kapcsolat eredményeként csatlakozott a gárdához. A megállapodás szerint végig itt lesz a felkészülési időszakban, majd a bajnokság során még pár tesztre visszatér.

Frank Kuhn

A Székelyudvarhelyi KC célkitűzése az idei idényre az európai kupában való szereplést érő hely elcsípése, de végig harcban lennének a bajnoki címért a konstancai HCM-el és a bákói Ştiinţával. Emellett a Challenge Kupában menetelnének, valamint az eddigi rossz Román Kupa-szereplést is feledtetnék a szurkolókkal.



1 hozzászólás

hirdetes

hirdetes
Hozzászólások | Szabályzat
avatar
gattamelata
2013-07-16 07:31:08
Bérletek
A bérletekről lehet valamit tudni? Mikor kezdik árusítani, hány lejbe fognak kerülni, stb. ?

Hozzászólások Copyright (C) 2009 uh.ro. Minden jog fenntartva."