Sport » Kézilabda

Magához tért az SzKC, nagy győzelmet aratott riválisa ellen

Egy percig sem tudott vezetni a vendégcsapat, ismét óriási élményt szerzett szurkolóinak az SzKC.

MEGOSZTÓ PDF email





Hasonló cikkek
szejkeNagybanya1

Hazai pályán jól megy a Szejke SK-nak a játék

Megszerezte második hazai győzelmét a kézilabda...
SzejkeKrajova

Kupameccsen kapott ki a Szejke SK

A kézilabda Román Kupa legjobb tizenhat közé kerülése...
segesvar szejkesk 1

Nem jött össze a pontszerzés

Nagyon küzdelmes találkozón van túl a...

szkc nagybanya3
Fotók: Sinka-Király Levente
szerkesztoÍRTA: KATONA ZOLTÁN
2015. április 01., 20:00
0 hozzászólás. 

A Dinamo és a Călărași elleni kisiklások után kötelező volt a győzelem az SzKC számára azért, hogy ne szakadjon le az élbolyból – meglátszott már az első percekben, hogy nagyon eltökélt a csapat.

Szabó védése után Rusia gólja nyitotta a találkozót telt ház előtt, a meccsre egy harmincfős nagybányai szurkolócsoport is eljött – kapusunkat ez nem nagyon zavarta, hiszen már az első percekben több lövést kivédett, de előtte a félkörön a védekezésben is tették a dolgukat az SzKC játékosai.

szkc nagybanya1

Már az első tíz perc alatt sokat cserélt Vlad Caba, sokszor nagyon jól, Komporály beállása utáni dobott kontragólját követően időt is kért a Minaur dán edzője, de ekkor már 7-4 volt ide. A félidő közepén Tatai Péter kezdett brillírozni a kapujukban, de a KC játékosai is hozzájárultak ehhez, óriási ziccereket hagytak ki. Stabil volt az udvarhelyi csapat, azért 1-2 góllal folyamatosan vezetett, de többel is elhúzhatott volna.

Setfgavik itt, Onyejekwe ott szaladt át a védelmen, óriási szerencsénk volt azzal is, hogy Rusiát nem tiltották el, hiszen a grúz átlövő egyre másra szerezte a találatokat. A félidő vége felé Onyejekwe szaladt össze Tataival, néha elég provokatívan viselkedett, a Székely Medvéktől a „Szégyelld magad!" kiáltást kapta emlékül.

szkc nagybanya10A második félidő kezdetén oda-vissza elhibázták a támadásokat a csapatok, négy perc után jött az első gól Majnov heteséből, majd kétbeállós játékra váltott az SzKC, Sipos labdaszerzés után gyönyörűen ejtette át Tatain, ugyanez Mihalceának nem sikerült. A magyar kapus Kuzmanoskival is összeszólalkozott (összefutottak a macedón akciógólja után), a találkozó vége felé pedig úgy kapott kétperces kiállítást, hogy nem volt pályán, ugyanezt az első játékrészben a vendégek másodedzője, Petru Pop, de a másodikban Vlad Caba is megkapta. A Minaurnál Eklemovic kezdett irányítani, két gólra fel is jött a kékmezes csapat, edzőnk időt kért a 45. percben.

szkc nagybanya18Az SzKC itt fogta meg a meccset, hiszen Majnov végigrobogott a védelmen, bedobta a felsőbe, emberhátrányban Kuzmanoski is kilőtte a hosszút, majd Mihalcea lopott labdát és fejezte be az akciót, öt gól volt az udvarhelyiek előnye. Nagyon szép kézilabdát mutatott az SzKC, az 52. percben Majnov újabb találata már azt jelezte, hogy megnyerjük a meccset. A végjátékban is okosan játszott a KC, a Minaur szurkolócsoportja a román himnuszt is „bevetette", de csak kikacagtatták, fütyültették magukat a hazai közönséggel.

szkc nagybanya17

Megérdemelten, előnyét végig megőrizve nagy csatát nyert meg az SzKC, a Minaur már nem tud megelőzni a táblázaton. Bebetonozódott Torda is a nyolcadik helyre, megverte Vasluit idegenben, ám a Dinamo is legyőzte a Steauát, így a nyomunkban van. Az alapszakasz végső sorrendjéről a jövő heti utolsó forduló dönt, az SzKC Tordára látogat, a Dinamo pedig Konstancát fogadja.

Addig még hátravan a hétvégi négyes döntő a Román Kupában.

Férfi Kézilabda Nemzeti Liga, 25. forduló

Városi Sportcsarnok, 1300 néző. Vezette: Marcel Sas és Marius Pintea (Kolozsvár)

SZÉKELYUDVARHELYI KC–NAGYBÁNYAI MINAUR 31–27 (15–13)

SZKC: Szabó – Mihalcea 4 (1), Kuzmanoski 4 (1), Rusia 6, Onyejekwe 2, Tálas 1, Sipos 2. Csere: Tevzadze, Orbán Szilárd – Majnov 8 (4), Ramba 3, Komporály 1, Orbán Levente, Szász, Stoilov. Edző: Vlad Caba.

MINAUR: Tatai – Malmagro 1, Mihai Bogdan, Stegavik 8, Fotache 1, Sabou 1 (1), Pribanic 2. Csere: Pop – Bușecan, Eklemovic 3 (3), Grasu 6, Milas 1, Bera 3, Marta 1, Mureșan. Edző: Lars Walther

Az eredmény alakulása: 4. perc: 3–1, 12. p.: 5–4, 28. p.: 14–12, 37. p.: 17–14, 44. p.: 20–16, 52. p.: 25–20, 58. p.: 28–23.

Kiállítások: 16, ill. 12 perc

Hétméteresek: 6/6 ill. 6/4

Mestermérleg

Vlad Caba (SzKC): – Megérdemli a jó helyezést a Minaur is, mi is, felváltva vezettük a bajnokságot. Mi három fronton vagyunk érdekeltek, ez nekünk nagyon új, először állt elő ez a helyzet és nem könnyű fizikailag és pszichikailag sem. A călărași-i meccs után azt akartuk, hogy álljon vissza a nyugalom. Holnap pihenő, pénteken indulunk Nagybányára. A vasárnapi döntő más lesz a Minaurral!

Lars Walther (Minaur): – Mindenekelőtt gratulálok a hazaiaknak. Egy erős csapattól kaptunk ki, akik egy kicsivel ma jobbak voltak, mint mi. Rosszabb napot fogtunk ki ma, remélem, hogy a kupadöntőben is találkozunk.


címkék: Minaur SzKC Tatai Rusia

0 hozzászólás

hirdetes

hirdetes
Hozzászólások | Szabályzat

Hozzászólások Copyright (C) 2009 uh.ro. Minden jog fenntartva."