Sport » Kézilabda

Nem szerzett előnyt az SzKC a visszavágóra

Katasztrofális volt a kezdés, de a végjáték is. Csoda kell a továbbjutáshoz, de nem lehetetlen.

MEGOSZTÓ PDF email





Hasonló cikkek
szejkeNagybanya1

Hazai pályán jól megy a Szejke SK-nak a játék

Megszerezte második hazai győzelmét a kézilabda...
SzejkeKrajova

Kupameccsen kapott ki a Szejke SK

A kézilabda Román Kupa legjobb tizenhat közé kerülése...
segesvar szejkesk 1

Nem jött össze a pontszerzés

Nagyon küzdelmes találkozón van túl a...

DSC 0257
Fotók: Sinka-Király Levente
szerkesztoÍRTA: KATONA ZOLTÁN
2015. november 21., 22:17
0 hozzászólás. 

Természetesen telt ház fogadta a címvédőt és az ezüstérmest a sportcsarnokban, a tavalyi vesztes portugálok számára érdekes lehetett felnézni a május óta a falra felkerült óriásplakátra, ami a Challenge Kupa-győztes SzKC-t mutatja. A portugál csapat szerint ugyanis nem feltétlenül volt minden rendben döntő visszavágóján a macedón játékvezetőkkel, az akkor is citromsárga mezben játszó Braga játékosai gúnyosan tapsoltak, illetve egyik vezetőjük összekapott az egyik sípmesterrel. Szóval volt törleszteni valójuk.

Elhangzott a székely himnusz is a meccs előtt, ez a mieinket tüzelte – biztatásra szüksége volt a csapatnak, hiszen a többi hiányzó (Majnov, Rusia, Kónya, Csog) mellé kedd óta még egy feliratkozott, a horvát Bogunovic sem tudott pályára lépni sérülés miatt.

CSC 0255Az SzKC ennek ellenére katasztrofálisan kezdett, kilenc (!) percet kellett várjon a közönség az első hazai gólra, ezt Ghiță szerezte. Eddig azonban a portugálok bedobtak négyet, s habár Jokanovic is védett két lövést, túloldalt Humberto Gomes öt perc alatt négyet blokkolt. Vlad Caba már a hetedik percben időt kért a kezdeti sokk, a kapkodás, az elhamarkodott lövések, a gyenge játék után.

CSC 0209Negyedóra után már látszottak a jó jelek, magára talált a csapat, a 19. percben Ojleski a beállós pozíciójából egyenlített, majd Tálas ejtett gyönyörűen, Ojleski kezdés után labdát lopott és újabb gólt lőtt, már kettő volt ide. A játékot kitűnően vezető Kékes-testvérek azonban Markezt és Sipost is kiküldték, ez arra elég volt, hogy kiegyenlítsen az ellenfél. Ám rövidesen a hazaiak kerültek kettős emberelőnybe, ezalatt négy góllal húztak el, s lehetett volna öt is közte, de Markez elvétett egy hetest.

DSC 0135Fordulás után Kuzmanoski találatával már öt volt az SzKC javára, kezdtük elhinni, hogy megnyugtató előnyt szerez a csapat a visszavágóra. Sajnos nem így történt, Rocha bevágott kettőt átlövőből, sokat cserélt az SzKC, padlót is sokat kellett törölni, s már nem látszott az a határozottság a csapaton, mint az első félidő végén.

DSC 0202Orbán állt a kapunkba, Ojleski továbbra is foggal-körömmel harcolt, de hiába, a portugálok elkezdték a felzárkózást. A három-négy gól előbb két-három gól lett, majd csak egy-kettő. Szerencsénk sem volt a végjátékban, a kapufára esett labda is átperdült Szabó Levente gólvonalán, a Braga pedig jó érzékkel cserélt kapust is: Emanuel Ribeiro csodákat művelt az utolsó percekben.

DSC 0272Két perccel a vége előtt jött az egyenlítés, Nuno Pereira egyedül törhetett be és nem vétette el. Ezt követően Ghiță fölé lőtt, majd elvétettük a passzt, Antunes begyalogolt vele. Oljeskinek jutott még ereje és ideje az egyenlítésre, hét másodperccel a vége előtt, időkérés után heten támadtak a vendégek, Szabó hiába védte bravúrral Rocha lövését, Antunes összeszedte a kipattanót és bevágta a győztes gólt.

CSC 0216Visszavágott tehát az elveszített döntőért a Braga, a mostani páros meccs második meccsén a pokol vár az SzKC-ra Portugáliában, bár egy mögöttünk ülő néző a bizakodó, „Kettővel nyerünk ott!" kijelentéssel távozott. A végig frenetikusan szurkoló Székely Medvék közül néhányan a „Demisia!" kiáltást intézték az udvarhelyi kispad felé.

Nem vigasz, (de az lehet) hogy csodák vannak a kézilabdában is. A visszavágót egy hét múlva, november 28-án romániai idő szerint 19 órától játsszák Bragában, az SzKC-nak addig még van egy bajnoki meccse is, kedden, november 24-én 17.15-től Ploiești együttesét fogadja a sportcsarnokban.

Férfi Kézilabda Challenge Kupa, 3. kör, 1. mérkőzés:

SZÉKELYUDVARHELYI KC–ABC UMINHO BRAGA 24–25 (12–8)

Városi Sportcsarnok, 1200 néző. Vezette: Kékes Pál és Kékes Csaba (magyarországiak)

SZKC: Jokanovic (5 védés, 10 kapott gól) – Markez 1 (1), Ghiță 4, Kuzmanoski 2, Onyejekwe 3, Ojleski 7, Tálas 4. Csere: Orbán Szilárd (2/7), Szabó Levente (2/6) – Mihalcea 2 (2), Szász 1, Sipos. Vezetőedző: Vlad Caba.

Braga: Humberto Gomes (9/17) – Martins 2, Andre Gomes 2, Albuquerque 1 (1), Nuno Perreira 3, Antunes 5, Hugo Rocha 4. Csere: Ribeiro (7/7) – Pesqueira 2, Branquinho 2, Miguel Pereira 3 (1). Vezetőedző: Armando Fernandes.

Az eredmény alakulása: 3. perc: 0–1, 9. perc: 1–4,15. p.: 3–5, 19. p.: 5–5, 25. p.: 10–8, 33. p.: 13–10, 48. p.: 20–16, 55. p.: 23–21, 57. p.: 23–22.

Kiállítások: 10, ill. 10 perc

Hétméteresek: 4/3 ill. 2/2



0 hozzászólás

hirdetes

hirdetes
Hozzászólások | Szabályzat

Hozzászólások Copyright (C) 2009 uh.ro. Minden jog fenntartva."