Sport » Kézilabda

Nehezen, de legyűrte az újoncot az SzKC

Nem volt egyszerű, de a lényeg a három pont. Bogunovic elment a csapattól.

MEGOSZTÓ PDF email





Hasonló cikkek
szejkeNagybanya1

Hazai pályán jól megy a Szejke SK-nak a játék

Megszerezte második hazai győzelmét a kézilabda...
SzejkeKrajova

Kupameccsen kapott ki a Szejke SK

A kézilabda Román Kupa legjobb tizenhat közé kerülése...
segesvar szejkesk 1

Nem jött össze a pontszerzés

Nagyon küzdelmes találkozón van túl a...

szkc-ploiesti-3336
Fotók: Csedő Attila
szerkesztoÍRTA: KATONA ZOLTÁN
2015. november 24., 19:32
2 hozzászólás. 

Jól kezdett az SzKC, Jokanovic hármat védett öt perc alatt, kiváló volt az előtte levő védekezés is, de ekkor még talán fél ház volt az újonc CSM Ploiești elleni találkozón. Egyértelmű, hogy a nézők szempontjából túl korai a tévéközvetítés miatt a hétköznap negyed hattól rendezett meccs.

szkc-ploiesti-3133

Az ellenfél beállóst váltott a meccs elején, Rasic egyenlített ki, nem tudott meglépni az SzKC, pedig jóval gyengébb játékerőt képviselt Ploiești, mint például Temesvár a múlt héten. Vlad Caba sűrűn cserélt, főleg a balkezeseknél (Mihalcea, Markez, Ghiță), két beállóssal is ment a játék, illetve Onyejekwe és Kuzmanoski is kénytelen volt balátlövőt játszani, ugyanis a héten, a néhány hete igazolt Goran Bogunovic szerződést bontott az SzKC-val. Az átigazolási időszak jövő héten jár le, a balösszekötő személyes és egészségügyi okokra hivatkozva kérte szerződése felbontását a klubtól.

Szász András gyönyörű beállós gólja után időt kért a vendégek mestere, a sárgazmezeseknél egyértelműen Dediu volt a legjobb. Emberelőnyben két gólt dobtak. Caba is időt kért. Ezután sikerült Markeznek kilőni a hosszú felsőt, Szopkát Antonaru váltotta, őt Ojleski avatta fel, majd Tálas is átejtett egyet rajta, megléptünk néggyel. Elsült Ghiță balja is, de Mihalcea kiállítása után emberhátrányban fejeztük be a játékrészt.

szkc-ploiesti-3190

Védekezésben és pár másodpercig emberhátrányban kezdtük a második félidőt, Dediuval továbbra sem bírtunk, bizonytalanabbak is lettünk kicsit. Markez átlövésből eredményes volt emberelőnyben, de Jokanovic már szinte semmit sem fogott, Szabó váltotta a kapuban.

Náluk Rotaru jött be kifogni egy hetest, majd Capotă kiegyenlített és Onyejekwe kiküldése után Tărîță hetesből vezetést is szerzett (17-18). Időkérés volt a Vlad Caba válasza, de elhamarkodtuk a támadást, Dediu pedig kihasználta ezt. Jokanovic visszaállt, Markez kilőtte megint a sarkot, de sajnos Turcu is túloldalt. Aztán a sárgamezesek egyszerre nevettek fel, hogy milyen hetest fújtak be az SzKC-nak, mi nem nevettünk, Markez ezt is bevágta.

A szurkolók kitartóak voltak, Ploiești kezdett hibázni és jött Ojleski, aki az ötvenedik percben megfordította az eredményt! Fontos pillanatok voltak ezek, majd Tálas kiállításánál robbant a csarnok, félő volt, hogy páran bemennek a játéktérre. Innen már nem engedtük ki a vezetést a kezünkből, Mihalcea emberhátrányban is gólt lőtt, majd Ghiță is, megnyugodtak a kedélyek, sőt Onyejekwe még rátett egy lapáttal, már négy volt ide.

szkc-ploiesti-3224

Mihalcea még elvétett egy büntetőt, Tărîță nem, aztán jobbszélsőnk, majd Markez is egy-egy bedobott hetessel eldöntötte a találkozót, Dediu találata csak szépségtapasz volt. Nehezen, de megérdemelten nyert a hazai csapat.

Az SzKC csütörtökön indul Portugáliába, ahol november 28-án, szombaton 19 órától játssza az ABCUminho Braga elleni visszavágót. Az elsőn a portugál csapat győzött 25–24-re, tehát egygólos előnyről indul a második meccs.

Férfi Kézilabda Nemzeti Liga, 14. forduló

SZÉKELYUDVARHELYI KC–PLOIEȘTI CSM 28–25 (15–11)

Városi Sportcsarnok, 800 néző. Vezették: Doru Manea és Radu Iliescu (Bukarest)

SZKC: Jokanovic (8 védés, 21 kapott gól) – Mihalcea 5 (2), Markez 7 (2), Kuzmanoski, Onyejekwe 2, Ojleski 5, Tálas 3. Csere: Szabó Levente (0/4) – Sipos 2, Ghiță 3, Szász 1. Vezetőedző: Vlad Caba.

CSM PLOIEȘTI: Szopka (3/8) – Botezatu, Capotă 5, Dediu 10, Stăncioiu 2, Răzvan Farcaș 1, Rasic 1. Csere: Antonaru (8/15), Rotaru (1/1) – Turcu 1, Alexandru Farcaș 1, Tărîță 4 (3), Hoinaru. Vezetőedző: Dragoș Dobrescu.

Az eredmény alakulása: 4. perc: 3–1, 9. p.: 5–4, 17. p.: 8–7, 25. p.: 14–10, 35. p.: 16–14, 44. p.: 18–20, 50. p.: 22–21, 57. p.: 26–23.

Kiállítások: 10, ill. 6 perc

Hétméteresek: 6/4 ill. 4/3



2 hozzászólás

hirdetes

hirdetes
Hozzászólások | Szabályzat
avatar
guguka
2015-11-24 20:35:41
"Mihalcea kiállítása után emberhátrányban fejeztük be a játékrészt." "Védekezésben és pár másodpercig emberelőnyben kezdtük a második félidőt"

Ez meg hogy???
avatar
zkatona
2015-11-24 21:33:55
Valóban. Hátrányban. Javítva. :-)

Hozzászólások Copyright (C) 2009 uh.ro. Minden jog fenntartva."