Sport » Kézilabda

Készül az SzKC a hónap végi negyeddöntőre

Április végén kezdődik a rájátszás, addig a válogatottakban szerepel három SzKC-játékos.

MEGOSZTÓ PDF email





Hasonló cikkek
szejkeNagybanya1

Hazai pályán jól megy a Szejke SK-nak a játék

Megszerezte második hazai győzelmét a kézilabda...
SzejkeKrajova

Kupameccsen kapott ki a Szejke SK

A kézilabda Román Kupa legjobb tizenhat közé kerülése...
segesvar szejkesk 1

Nem jött össze a pontszerzés

Nagyon küzdelmes találkozón van túl a...

szkccalarsi5
Egyedül Mihalcea ment a válogatottba az SzKC-ból. Fotó: Sinka-Király Levente
szerkesztoÍRTA: KATONA ZOLTÁN
2016. március 31., 13:18
0 hozzászólás. 

A férfi kézilabda bajnokság alapszakaszának harmadik helyén végző Székelyudvarhelyi KC játékosai jelenleg a rájátszásra készülnek – remélhetőleg a legutóbbi meccseken sérült Sipos és Ghiță is felépülnek április 24-ig. Ezen a dátumon tartják ugyanis az első, székelyudvarhelyi összecsapást a Tordai Potaissa ellen, a tordai mérkőzés pedig a kiírás szerint öt nappal később, 29-én lesz, amennyiben szükséges harmadik meccs is, azt május 4-én játsszák Udvarhelyen.

Ugyanebben a periódusban a másik három negyeddöntőt (Dinamo–Dunărea Călărași, Bukaresti CSM–Resicabányai HC, Steaua–Temesvári Poli) is lejátsszák, a kiírás szerint amennyiben az SzKC tovább jut, a CSM-Resica párharc győztesével mérkőzik a fináléba jutásért. Ha ez a csapat a CSM lesz, akkor az udvarhelyi gárda elveszti pályaelőnyét, mivel a fővárosiak előttük végeztek az alapszakaszban. Ha viszont Resica jut tovább abból a párharcból, a tovább lépő SzKC-nak újból pályaelőnye lehetne.

szkc konstanca6

A bajnokság szünetében a csapat több játékosa is a válogatottakban szerepel. Az SzKC játékosai nem feltétlenül örvendenek a román nagyválogatott behívójának. Az utóbbi években a sikerek is elkerülték Románia férfi nemzeti csapatát, ellentétben a nőivel, ahol sikert sikerre halmoznak a lányok, a sportágban a világ legjobbjai között vannak. A jelenlegi SzKC-keretből általában Tálas Huba, Chike Onyejekwe, illetve Mihalcea Andrei kapott rendszeresen meghívót a csapatba, ám a mostani felkészítőre és a lejátszandó két meccsre csak utóbbit hívta be Aihan Omer szövetségi kapitány.

Chike a téli, Ausztria elleni meccseken ott volt, azt követően egyelőre lemondta a válogatottságot, Tálas akkor sérültsége miatt nem tartott a csapattal. Akárcsak az elmúlt időszakokban, a válogatott most is Călărași-on készül. Április 6-án Tel Avivban Izraellel játssza a 2018-as Európa-bajnokság előselejtezőjét, ennek visszavágója április 10-én a Duna-parti városban lesz – a két meccs alatt több gólt szerző csapat a következő kvalifikációs körbe jut.

Ami a szövetségi kapitány személyét, az általa edzett klubcsapat, a Dunărea Călărași rájátszásba jutásának körülményeit illeti, a Prosport online kiadása elég súlyos dolgokat vél felfedezni a román férfi kézilabda-bajnokság és a válogatott működésében. Kezdve azzal, hogy a Duna-parti csapat felettébb érdekes módon futott be a rájátszást érő nyolcadik helyre, folytatva azzal, hogy Aihan Omer milyen szempontok szerint válogatja össze a nemzeti csapatot. A cikkben azt feszegetik, hogy Călărași úgy juthatott a rájátszásba, hogy a resicai csapat az utolsó pillanatban egyenlített ki Nagybányán, pedig győzelmével a Minaur ott lehetett volna a legjobb nyolc között - a Călărași edzője, aki nem más, mint a szövetségi kapitány Aihan Omer ezért két resicabányai játékost (Dospinescut, valamint az említett gólt szerző Rohozneanut) hívott be a keretbe. A cikk egy meg nem nevezett forrásra hivatkozik. 

DSC 0202

Visszatérve az SzKC-ra, a macedón Goce Ojleski hazája válogatottjával Lengyelországba utazik jövő héten, ahol az olimpiai selejtezőn próbálja kivívni a rió-i olimpiára való kvalifikációt. A macedónok mellett Tunézia, Chile és a házigazdák együttese harcol a kijutásért, a négy csapat közül kettő jut ki az olimpiára.

Ami az ifiket illeti, a felnőtt csapatban is egyre többször szóhoz jutó Csog Vencel a nagyifjúsági válogatottba kapott behívót, a balszélső Chiajnán van az U20-as Európa-bajnokság selejtezőjére készülő együttesben, amiben egy másik SzKC-ifi, Csáki Ferenc is helyet kapott. Az Ovidiu Mihăilă által irányított román ificsapat Portugáliába utazik, ahol a házigazdákon kívül Észtországgal és Szlovéniával is játszik április 8 és 10. között, az első helyezett továbbjut.



0 hozzászólás

hirdetes

hirdetes
Hozzászólások | Szabályzat

Hozzászólások Copyright (C) 2009 uh.ro. Minden jog fenntartva."