Sport » Kézilabda

Sikerrel vette az első akadályt az SzKC

Resicabányán játszotta első idei bajnokiját a kézilabdacsapat. Nehezen indult a meccs, de zsebben az első három pont. 

MEGOSZTÓ PDF email





Hasonló cikkek
szejkeNagybanya1

Hazai pályán jól megy a Szejke SK-nak a játék

Megszerezte második hazai győzelmét a kézilabda...
SzejkeKrajova

Kupameccsen kapott ki a Szejke SK

A kézilabda Román Kupa legjobb tizenhat közé kerülése...
segesvar szejkesk 1

Nem jött össze a pontszerzés

Nagyon küzdelmes találkozón van túl a...

komogorov
Az orosz Vitalij Komogorov kimelkedett a mezőnyből. Fotó: SzKC.ro
szerkesztoÍRTA: KATONA ZOLTÁN
2016. augusztus 31., 16:56
0 hozzászólás. 

A nyáron jelentős átalakuláson és egy barcelonai edzőtáboron is átesett SzKC kissé megilletődve kezdte az új idény első meccsét, kezdés után a hazaiak voltak a jobbak. A Jokanovic – Mihalcea, Markez, Peric, Onyejekwe, Tálas, Szász kezdőhatosban, utóbbit Komogorov váltotta a támadásban, ő is jegyezte az első idei gólunkat, de pályára lépett még a kapus Da Rosa, a mezőnyben pedig Ghiță, Ojleski, Kuzmanoski, Baranau és Kukoski.

markez

Nyolc perc alatt 6-1-re húzott el Resica, szerencsére rákapcsolt az SzKC is, sikerült jelentősen faragni a kezdeti hátrányból. Sőt annyira belejött a csapat, hogy a 26. percben sikerült egyenlíteni (ekkor 13-13 volt az állás), illetve a vezetést is megszerezte az SzKC Ghiță találatával.

Jól mutatkozott be az új kapus, a brazil Rangel Luan Da Rosa is, aki Jokanovicot váltva az első félidő végén rögtön két bravúrt mutatott be. Nem mellékesen Jokanovic egy hetest is kivédett az első játékrészben, aminek végén döntetlent mutatott az eredményjelző.

A második félidőben is fej-fej mellett haladt a két együttes, olykor kemény összecsapások, kakaskodások is volta, a bukaresti Șerbu- Vasilescu páros többször mutatott két percet mindkét csapat játékosainak. Komogorov azonban szorgalmasan dobta a gólokat, Da Rosa hetest védett, s egyre inkább úgy tűnt, hogy megszerzi első három pontját az SzKC.

Nagyon küzdelmes volt a végjáték is, az SzKC elment hárommal, de feljöttek a hazaiak a végére. Hármas (!) emberhátrányba kerültek az udvarhelyiek, iszonyatos nyomás volt a csapaton - Jokanovic ennek ellenére hetest fogott az utolsó percben, a négy pályán levő játékos pedig eldugta a labdát. Iszonyú nehezen, de megnyerte első bajnokiját az SzKC!

ojleski

Az SzKC hazai közönség előtt kedden, szeptember 6-án 19 órától a Bukaresti Steaua ellen játszik – a fővárosiak első meccsükön az újonc Foksány otthonában 29-29-es döntetlent játszottak. Kedden az újonc Konstancai Dél-Dobrudzsa KC hazai pályán egy góllal, 26-25-re kikapott a Temesvári Politól, a címvédő Dinamo az újonc Szatmárnémetivel csapott össze Bukarestben és hét góllal, 34-27-re győzött.

Férfi kézilabda Nemzeti Liga, alapszakasz, 1. forduló

Resicabányai Sportcsarnok, 600 néző, vezették: Teodor Șerbu és Andrei Vasilescu (Bukarest)

RESICABÁNYAI ADRIAN PETREA HC–SZÉKELYUDVARHELYI KC 25–26 (14–14)

Az SZKC gólszerzői: Komogorov 7, Ojleski 6, Ghiță 4, Markez 2 (1), Kuzmanoski 2, Mihalcea 2, Tálas 1, Baranau 1, Onyejekwe 1.

Kiállítások: 8, ill. 18 perc

Hétméteresek: 7/4 ill. 1/1



0 hozzászólás

hirdetes

hirdetes
Hozzászólások | Szabályzat

Hozzászólások Copyright (C) 2009 uh.ro. Minden jog fenntartva."