Sport » Kézilabda

Kuzmanoski segédedző, Tálas csapatkapitány lesz

Megkezdődik a felkészülés az SZKC számára, több változás is van a stábban, új szerepköröket kap két játékos.

MEGOSZTÓ PDF email





Hasonló cikkek
szejkeNagybanya1

Hazai pályán jól megy a Szejke SK-nak a játék

Megszerezte második hazai győzelmét a kézilabda...
SzejkeKrajova

Kupameccsen kapott ki a Szejke SK

A kézilabda Román Kupa legjobb tizenhat közé kerülése...
segesvar szejkesk 1

Nem jött össze a pontszerzés

Nagyon küzdelmes találkozón van túl a...

szkc2
A délszláv légió egy része, középen Kukoski és Markez mosolyognak
szerkesztoÍRTA: KATONA ZOLTÁN
2016. július 13., 16:36
2 hozzászólás. 

Három sportoló kivételével összegyűlt az SzKC kerete a Junior étteremben szerdán délben – a csapathoz megérkeztek az új igazolások kettő kivételével, a klub irodája előtti folyósón több nyelven ment a társalgás a sportolók között.

szkc5

A régebbi arcok (Szász, Csog, Onyejekwe és Mihalcea)... 

Jelen volt az a moldovai játékosügynök is, akinek az orosz Vitalij Komogorov és a fehérorosz Maksim Baranau (a jobbszélső még nem érkezett meg, egyelőre a vízumot intézi) szerződtetésében volt szerepe. Régi ismerősként köszönt a keret több tagjára az udvarhelyi Kocs Levente kapusedző, illetve azt is megtudtuk, hogy a klubnak új erőnléti edzője is van a Franciaországban élő Florin Cătălin Vasilcan személyében.

szkc3

...és a legfiatalabbak (Balázs Botond és Fekete Róbert)

A Székelyudvarhelyi KC kerete csütörtöktől a Madarasi Hargitán összeszokással és mozgással tarkított három napot tölt edzőtáborban, vasárnap Bukarestben vesz részt orvosi vizsgán, keddtől pedig a sportcsarnokban és a stadionban edz.

Lesz pénz

A szerdán délben megtartott sajtótéjékoztatón a klub elnöke, dr. Verestóy Attila bejelentette, hogy az új, immáron 12. bajnoki szezonban is támogatja a csapatot – a szenátor azt is kiemelte, hogy nem véletlen az sem, hogy a felnőtt csapatot már nemzetközi szinten is jegyzik, felfigyelt Európa Székelyudvarhelyre, így a többszörös BL-győztes Barcelona trénerének, Xavier Pascualnak is „megakadt a szeme" az udvarhelyi helyzeten.

Verestóy azt is hozzátette, hogy intézményi kapcsolat alakult ki a két klub között és az eddigi másodedző, Sipos Lóránt feladata lesz azoknak az ifjúsági edzőknek a koordinálása, akik rendszeresen többhetes képzésben részesülnek majd Barcelonában.

szkc4

Caba, Verestóy és Tálas az újságírók előtt 

Lesz új szerepe az eddigi csapatkapitánynak is: Goran Kuzmanoski amellett, hogy továbbra is az együttes játékosa lesz, ellátja a segédedzői teendőket is – habár ezt Romániában hivatalosan nem lehet még megtenni, Goran nemcsak a pályán fogja segíteni az SZKC-t. Értelemszerűen új csapatkapitányt is választott az együttes, az új „cséká" Tálas Huba lesz, aki a kezdetektől a csapatnál van.

Udvarhelyért dobog

Verestóy Attila azt is megjegyezte, hogy reméli, az új városvezetés jelentősebb összeggel áll a klub mellé, az SzKC pedig megteszi a közeledő lépéseket a város és a megye új vezetősége felé.

„A szívem mégis csak ezért a városért és a környékért dobog és ezt az áldozatot, ha megtehetem, akkor megteszem" – mondta Verestóy, akinek bizalmát továbbra is bírja Vlad Caba, az együttes edzője. Utóbbi azt emelte ki, hogy idén is az egyetlen magánklub lesz az SzKC a román bajnokságban, ennek menetrendjét hétfőn sorsolják ki.

Maguktól jöttek

Olyan játékosok érkeztek, akik nemcsak a távozók után maradt űrt töltik be, hanem olyan személyekről van szó, akik saját akaratukból jöttek ide. Vlad elmondta, hogy a brazil Rangel Luan Da Rosa kapus ugyan szülőhazájában van még, de információi szerint nem lesz benne Brazília olimpiai keretében, így augusztus közepén már csatlakozik a csapathoz.

Cristian Ghiță térdét megműtötték, felépült már, de fertőzést kapott, így még nem teljesen egészséges, az edző újságírói kérdésre az is elmondta, hogy a harmadik számú portás sérülés, kiállítás vagy más probléma esetén Buzogány Barna lesz, aki a szintén ifjúsági Fekete Dániellel és Mihály Zsolttal együtt kettős leigazolással fog rendelkezni.

Összecsapnak velük

A csapat augusztus 4. és 6. között hazai pályán mutatkozik be a szurkolók előtt, ellenfelei a Steaua, Resica és Călărași lesznek, majd 14. és 21. között Barcelonában edzőtáboroznak, ott az edzéseket Xavier Pascual felügyeli majd és a Barca nagycsapatával két meccset is játszanak, illetve egy másodosztályú együttessel is összecsapnak. Egyeztetés alatt van még két felkészülési meccs, közvetlenül a bajnokság augusztus 28-i kezdése előtt.

Az SzKC kerete és mezszámai:

16 Rangel Luan Da Rosa

32 Petar Jokanovic

 3 Goce Ojleski

4 Josip Peric

5 Mihalcea Andrei

9 Balázs Botond

10 Fekete Róbert

11 Tálas Huba

13 Cristian Ghiță

17 Goran Kuzmanoski

18 Csog Vencel

20 Szász András

23 Milorad Kukoski

24 Maksim Baranau

34 Vitalij Komogorov

52 Chike Onyejekwe

77 Mitar Markez



2 hozzászólás

hirdetes

hirdetes
Hozzászólások | Szabályzat
avatar
beszabepis
2016-07-14 09:00:54
azta...
nem tudom eldonteni, hogy ez magyar csapat vagy miatokom... Jobbha Verestoy valahova Lengyelorszag fele fordul tamogatasert mert itt budoskeves a magyar jatekos...
avatar
EagleEye
2016-07-14 09:24:25
Satu vagy he..

Hozzászólások Copyright (C) 2009 uh.ro. Minden jog fenntartva."