Sport » Kézilabda

Csog remekelt, de a csapata nem jutott tovább

A dánok és a svédek jobbak a román ifiválogatottnál. Mihalcea Svájcban dobta a gólokat, kedden megtudjuk az SzKC kupaellenfelét.

MEGOSZTÓ PDF email





Hasonló cikkek
szejkeNagybanya1

Hazai pályán jól megy a Szejke SK-nak a játék

Megszerezte második hazai győzelmét a kézilabda...
SzejkeKrajova

Kupameccsen kapott ki a Szejke SK

A kézilabda Román Kupa legjobb tizenhat közé kerülése...
segesvar szejkesk 1

Nem jött össze a pontszerzés

Nagyon küzdelmes találkozón van túl a...

csogvencelvalogatott
Csog 14 gólt dobott a három meccsen. Fotó: Fanhandbal.ro
szerkesztoÍRTA: KATONA ZOLTÁN
2017. január 09., 12:29
0 hozzászólás. 

Nem jutott tovább selejtezőcsoportjából az U21-es román férfi kézilabda válogatott. A Pitesti-en lezajlott négyes tornán Dániától 26-15-re, Svédországtól 32-25-re kapott ki, Bulgáriát viszont 33-22-re verte, így harmadik lett. A csoportot a dánok nyerték, így ők jutottak ki az algériai világbajnokságra.

A román válogatottban mindhárom meccsen játszott a Székelyudvarhelyi KC sportolója, Csog Vencel balszélső, aki alapemberként összesen 14 gólt szerzett a találkozókon.

Mihalcea sárgában a Yellow Cup-on

A román felnőtt férfi kézilabda válogatott a múlt héten a németországi Krefeldben játszott felkészülési mérkőzést, a házigazda Németország kilencgólos győzelmet aratott. Az SzKC csapatából egyedül Andrei Mihalcea volt tagja a román együttesnek, a jobbszélső három gólt szerzett a 30-21-re elveszített mérkőzésen.

Péntektől kezdődően Svájcban a Yellow Cup elnevezésű felkészülési tornán vett részt a csapat hétvégén, ahol négy válogatott közül a harmadik lett. Pénteken Brazíliától 25-24-re, a tornát megnyerő házigazda Svájctól szombaton 25-19-re kapott ki, Szlovákiát 30-26-ra legyőzte vasárnap. Az SzKC játékosa, Mihalcea mindhárom meccsen pályára lépett és összesen hat gólt dobott.

Ojleski és Baranau a vb-n

Ami az SzKC-t illeti, a csapat múlt héten megkezdte a felkészülést idehaza, egyelőre fizikai edzések vannak. Kedden, január 10-én kisorsolják a Román Kupa negyeddöntőinek párosítását, ekkor tudjuk meg február 1-jei ellenfelünket. A bajnokság február első hétvégéjén kezdődik, a csapat Szatmárra látogat. Addig viszont lesz egy hetes spanyolországi edzőtábor is, az SzKC január 14-én a spanyolországi Zaragozába utazik – kivéve Goce Ojleskit és Maksim Baranaut, akik hazájuk, Macedónia, illetve Fehéroroszország színeiben a franciaországi világbajnokságon vesznek részt.



0 hozzászólás

hirdetes

hirdetes
Hozzászólások | Szabályzat

Hozzászólások Copyright (C) 2009 uh.ro. Minden jog fenntartva."