Sport » Kézilabda

A dobogó a cél az SzKC-nál

Zsinórban az ötödik idényére készül a férfi kézilabda élvonalban a Székelyudvarhelyi KC. A Nemezeti Liga legjobb eredményét háta mögött tudó klubnak most is merész álmai vannak. De miért is adnák lennebb?

MEGOSZTÓ PDF email





Hasonló cikkek
szejkeNagybanya1

Hazai pályán jól megy a Szejke SK-nak a játék

Megszerezte második hazai győzelmét a kézilabda...
SzejkeKrajova

Kupameccsen kapott ki a Szejke SK

A kézilabda Román Kupa legjobb tizenhat közé kerülése...
segesvar szejkesk 1

Nem jött össze a pontszerzés

Nagyon küzdelmes találkozón van túl a...

Kezi_szekelyudvarhely_kupa_aug27
Kezi_szekelyudvarhely_kupa_aug27
szerkesztoÍRTA: JÓZSA CSONGOR
2011. szeptember 07., 09:01
0 hozzászólás. 

A 2010-11-es szezon végén ünnepelt kicsi és nagy a sportcsarnokban: a férfi kézilabda Nemzeti Ligában az ezüstérmet hódította el a Székelyudvarhelyi KC. Pár évvel ezelőtt csak legyintettünk volna, ha valaki azt állítja, hogy a második helyen zár a székelyföldi csapat. A profi munka és a rendezett anyagi háttér volt a siker kovácsa. A helyezés európai szereplést ért, így a Challenge Kupa után most egy jóval erősebb kiírásban, az EHF Kupában indul az SzKC.

 

Felkészülés országon kívül és belül

Június elején kezdte a tréningeket az együttes: az első állomás a Madarasi Hargita volt, ahol az erőnlétre fektettek hangsúlyt. Ezt követte a veszprémi edzőtábor, ahol már a barátságos találkozók is előtérbe kerültek, többek közt a Bajnokok Ligájában edződő Pick Szegeddel és az MKB Veszprémmel is farkasszemet néztek a székelyudvarhelyiek.

Kezi_szekelyudvarhely_kupa_aug27

Németország volt a következő állomás - a meghívásos Schindler Kupára érkezett a gárda. Német, lengyel, francia klubokkal játszottak, az ötödik helyen zártak. A szokásos hazai rendezésű Székelyudvarhely Kupa országos szinten a legerősebb felkészülési torna volt. Itt a Bákói Ştiinţától kapott ki a csapat és zárt a második helyen.

 

Igazolások, új játékosok

Négyen érkeztek a nyári szünetben, a vezetőség azon posztokra igazolt, ahol az elmúlt idényben foghíjas volt az együttes. Érkezett a jobbátlővő Adomnicăi Cristian a CSU Suceavától, valamint a gólkirály Gabriel Florea a Pandurii Tg. Jiutól. Egy észt beálló aláírását is megkaparintotta a klub, Martin Johannson a magyarok elleni Eb-selejtezőt követően mondott igent a Székelyudvarhelyi KC-nak. A mindössze 21 éves grúz válogatott Chikovani Irakli a pontvadászat meglepetésembere lehet.

Kezi_szekelyudvarhely_kupa_aug27

Időközben megváltoztatták az idegenlégiósokra vonatkozó versenykiírást, aminek értelmében egy meccsen a játékvezetői lapra legfennebb három, nem román kézilabdázó írható fel. Jelen állás szerint az SzKC-nak négy külföldi játékosa (Rusia és Kuzmanoszki a fent említett kettő mellett) van, így egyikük a lelátóról nézheti a meccset.

 

Szuperkupa, szuper teljesítménnyel

A bajnoki rajt előtt az utolsó tesztpont a konstancai Szuperkupa volt a gárdának. Az elődöntőben visszafogott első félidő után a másodikban jól játszott a Székelyudvarhelyi KC a CSU Suceava ellen, így nyerte a párharcot.

Kezi_szekelyudvarhely_kupa_aug27

A döntőben a bajnoki címvédő Konstancai HCM volt az ellenlábas. Kitűnő teljesítménnyel nem engedte lélegzethez sem a sokkal nagyobb kerettel és költségvetéssel rendelkező házigazdákat az SzKC. A rendes játékidőben aztán döntetlent mutatott az eredményjelző, hetesekkel a tengerpartiak hódították el az első ízben megrendezett kupát.

 

Európai szereplés

Idén az EHF Kupában szerzett indulási jogot a Székelyudvarhelyi KC. Az európai kupasorozatok közül a Bajnokok Ligája után ez számít a legerősebb viadalnak. A második körben osztrák csapattal vív meg az ezüstérmes: a bécsi Fivers megnyerte országa bajnokságát, de a BL-selejtezőben a negyedik helyen zárt csoportjában.

 

Másodosztály, ifinevelés

A Székelyudvarhelyi KC fiókcsapata az A osztályban indul, ahol az ifi sportolók mellett azon játékosok kapnak szerepet, akik a nagy csapatban kevesebbet játszanak. Az SzKC II ebben az idényben Székelykeresztúron játssza meccseit, a sportág népszerűsítése céljából.

Kezi_szekelyudvarhely_kupa_aug27

A klub nagy hangsúlyt fektet az ifjúsági nevelésre is. Az új bajnoki szezonban is minden egyes korcsoportban indít csapatot. Az ifi 1-3-asban a sportiskolával közösen, az ifi 4-ben és a gyerekkézilabdában pedig önálló gárdaként lépnek pályára.

 

Esélyek, célkitűzések

A Nemzeti Liga nagy esélyese idén is a Konstancai HCM, de számolni kell a Bákóval, a Suceavával és az UCM CS Caraş Severinnel is, ugyanakkor nem zárható ki valamelyik kisebb együttes meglepetése sem. A klubvezetősége az 1-3. helyen való helyezést tűzte ki célként, az EHF Kupában a harmadik körbe, a Román Kupában pedig döntőbe várják a csapatot.

A bajnoki idény szeptember 10-én, szombaton 18 órától indul a Székelyudvarhelyi KC-nak: hazai környezetben a Bukaresti Steaua lesz az ellenfél.

 

Tippverseny honlapunkon

Ebben az idényben is játékra hívjuk a sportszeretőket: a Nemzeti Liga összes talákozójára lehet tippelni az uh.ro-n. Az első mérkőzést szerda este rendezik, jósolni már most lehet. Tippelésre fel!



0 hozzászólás

hirdetes

hirdetes
Hozzászólások | Szabályzat

Hozzászólások Copyright (C) 2009 uh.ro. Minden jog fenntartva."