Itthon » Civilek

Ön már döntött?

Segítünk, hogy könnyebben döntsön, hányas számot írjon a pénztárjegy hátára. Nem érti miről beszélünk? Akkor kattintson.

MEGOSZTÓ PDF email





Hasonló cikkek
2016-ban még úgy tűnt, felfele ível a MES fotó: Balogh Réka Adrienne/archív

Elköltözik Székelyudvarhelyről a MES

Emlékszik valaki arra, hogy volt egy rendezvény, ami...
Romakonf05

Akinek a helyében biztosan nem lenne

Ismerik azt a viccet, amiben a székelyföldiek mind...
egymilliocsillag2017

A szegényekért gyúlnak ki a csillagok

Péntek este egy gyertyagyújtással te is segíthetsz a...

Ön Dönt
fotó: Kakasy Botond
szerkesztoÍRTA: UH.RO
2015. június 30., 08:34
0 hozzászólás. 

A Székelyudvarhelyi Közösségi Alapítvány 2008 óta kisebb-nagyobb, de inkább nagyobb rendszerességgel megszervezi az Ön dönt projektjét azzal a céllal, hogy fejlessze az udvarhelyi és udvarhelyszéki civil szférát, miközben civil szervezeteknek ad bemutatkozási lehetőséget.

Önnek sikerült megtudnia, hogy a pályázó szervezetek milyen közösségi tevékenységet fejtenek ki, esetleg kicsodák ők? Ön tudja azt, hogy kinek adja a pénzét? Igen, ez lenne az egyik lényege ennek, ugyanis ahogy a projekt neve is mondja Ön dönt. De hogy? Mi most segítünk és megmutatjuk kik is ezek a szervezetek, akiknek most a közösség segítsége, anyagi támogatása kell, hogy még nagyszerűbb ötleteket valósítsanak meg a közösség érdekében.

A támogatás attól a 13 000 közösségi kártyát használó személytől gyűl össze, akik vásárlásnál használják kártyájukat, és ezzel az összeg bizonyos százalékát (minimum 1%) adományra fordítják. A vásárlásnál kapott pénztárjegyre írt számmal pedig szavazhatnak az általuk választott szervezetre. A befolyt összeg 75%-a pályázati pénzként kerül kiosztásra, 25%-át pedig a program adminisztrációjára fordítják – olvasható a SzKA honlapján. A közösségi kártya használatáról itt olvashat többet.

Idén második alkalommal meghirdetett pályázatra június 23 - július 7. között szavazhatunk. Alább a sajtónak elküldött nyolc szervezet és azok eléggé kurta bemutatkozása, illetve az igényelt összeg felhasználási módja olvasható. Ha nem győzte meg egy Coelho idézet, vagy nem érti, mitől lesz jobb a közösségének, ha valakinek az irodájába kerül egy színes nyomtató, vagy csak az a fajta ember, aki szeret tájékozódni, hogy mit és kit támogatnak adományával, akkor kattintson a szervezet nevére.

1. Kaszaj Kulturális Egyesület >>

Népzenei hagyományaink megismerése, elsajátítása és gyakorlása minden másnál jobban szolgálja az újabb nemzedékek közösséggé szervezését, anyanyelvi képességeiket és nyitottságukat a saját, illetve más nemzetiségek kultúrája felé. A ma élő táncház élménye mozgásba lendítette a saját gyökereik iránt érdeklődő városi fiatalok fantáziáját, amikor az addig alig ismert dallamok érzelmekkel töltődtek.

tanchaz-1122-03 1

Egyesületünk rendezvényei nevelő szerepet töltenek be, ráadásul ezek a fiatalok úgy sajátíthatják el az identitásunkat meghatározó népi kultúra elemeit, alapjait, hogy annak minden pillanata élmény számunkra, így ismerkednek népünk szellemi, tárgyi értékeivel. Székelyudvarhely magyar nyelvű művelődési életéhez egyesületünk a legjobb minőségi munkával járult hozzá. Eszköz és anyagbeszerzés: vonós hangszerek (nagybőgő, hegedű)
Igényelt összeg: 3.200 ron

2. Tehetség és Szorgalom Alapítvány >>

„Kedves anyukák és apukák
Mireánk vár a világ
Szavazzatok nagymamák és nagypapák,
Hogy bölcsekké válhassunk mihamarább."

szorgalom kikep-1
Eszköz és anyagbeszerzés: laptop, hangfal, színes lézernyomtató
Igényelt összeg: 3.953 ron

A Tehetség és Szorgalom Alapítványról itt olvashat bővebben.

3. Gyulafehérvári Caritas Székelyudvarhelyi Központja >>

A Gyulafehérvári Caritas küldetése a szeretetszolgálat, a karitatív lelkület terjesztése és a szociális egyenjogúság elősegítése. Figyelemfelkeltő akcióink és rendezvényeink lehetőséget biztosítanak a célcsoportjainkkal (pl. idősek, családok, önkéntesek, gyerekek és fiatalok stb.) való kapcsolat építésére.

caritas kikep-1

E célt szolgáló rendezvényeink megvalósulásában hasznos eszköz lesz egy sátor, mely révén könnyebben elérhetőek leszünk a közösség számára. Eszköz és anyagbeszerzés: rendezvénysátor
Igényelt összeg: 2.980 ron

4. Kadicsfalvi Sport és Kulturális Egyesület >>

SPORTBAN AZ EGÉSZSÉG KADICSFALVÁN – Székelyudvarhelyen és környékén az egyetlen kispályás focipálya, ahol természetes gyep van. Most még hiányos, de az Ön jó döntése után egy tökéletes gyepszőnyeget kapna ez a sportbázis, ahol játszhat a család apraja nagyja.

kadicsfalvi kikep-1

Eszköz és anyagbeszerzés: természetes gyepszőnyeg.
Igényelt összeg: 4.000 ron

5. Pro Down Alapítvány >>

„Kár, hogy az emberek csak a különbségeket látják meg, amely elválasztja őket egymástól. Ha több szeretettel néznének egymásra, azt vennék inkább észre, ami közös bennük, és feleannyi probléma lenne a világban." (Paulo Coelho)

prodown kikep-1

Eszköz és anyagbeszerzés: alapanyagok kézműves tevékenységekhez, elektromos sütő, laptop.
Igényelt összeg: 4.000 ron

6. Feel Good Sportegyesület >>

A hagyományossá vált Tihadár Emlékfutás népszerűsítésével a közösségi futás élményét erősítjük egy családias, baráti megmozdulás keretein belül.

feelgood kikep-1

Az emlékfutás egyik kiemelt célja a sport és környezetünk közötti kapocs létrehozása, ezáltal hatékonyabban elevenítve fel elfeledett történelmünket. PR és marketing tevékenység: a Tihadár Emlékfutás népszerűsítése.
Igényelt összeg: 3.960 ron

7. Dr. Verestóy Attila Alapítvány >>

Célunk kapcsolatot teremteni az önkéntesek és a civil szervezetek között, hiszen a segítő szándékkal végzett munka örömet okoz.

verestoy kikep-1
Eszköz és anyagbeszerzés: laptop, lézernyomtató.
Igényelt összeg: 3.672 ron

8. EmőZumba - Club >>

Ha valaki, akkor mi a közösséggel, közösségnek és közösségért vagyunk, hiszen bárki jön hozzánk az edzéseinkre, mindig a vendégek hatékony munkáját, eredményes fizikai és lelki fejlődését tartjuk szem előtt, hiszen nekik szólnak az edzéseink, őket szolgáljuk.

zumba kikep-1

Eszköz és anyagbeszerzés: hangfalak, mikrofon, erősítő, izolír szivacsok.
Igényelt összeg: 3.669 ron

A pályázattal kapcsolatos egyéb információkat megtalálja, ha ide kattint.



0 hozzászólás

hirdetes

hirdetes
Hozzászólások | Szabályzat

Hozzászólások Copyright (C) 2009 uh.ro. Minden jog fenntartva."