Kultúra » Alter

Felbuktatták Miklós Leventét és Nagy Pált - frissítve

A táncműhely és a színház igazgatója megóvta tevékenységi beszámolójára kapott minősítését. A második körben mindketten jobbnak találtattak.

MEGOSZTÓ PDF email





Hasonló cikkek
sztokkszlem

Nézd meg, kik lépnek fel (videók)

Szombaton a műfaj nagyjai szórakoztatják az udvarhelyi...
konyvunnep

Kányádira emlékeznek a Budavárban

És ebből városunk sem marad ki. Kattints és nézd meg,...
Pulzus1801

Sátorosok a Spanyár-ház udvarán

Holnap a Haáz Rezső Múzeum Képtárát is beveszik, csak...

Kevés hiányzott a maradáshoz.
Kevés hiányzott a maradáshoz.
szerkesztoÍRTA: LÁZÁR EMESE
2012. november 16., 16:50
2 hozzászólás. 

Az elmúlt hetekben négy kulturális intézmény vezetőjének – Tomcsa Sándor Színház, Udvarhely Táncműhely, Városi Könyvtár és Művelődési Ház – három éves tevékenységét értékelték a fenntartó, székelyudvarhelyi önkormányzat által kijelölt bizottságok.

Kitáncoltak a könyvtárból

A hároméves kultúrmenedzseri munkájára Miklós Levente, a Táncműhely igazgatója kapta a legkisebb (4,93), Elekes Gyula, a Művelődési Ház vezetője pedig a legmagasabb (9,04) jegyet. A két véglet között helyezkedett el Szabó Károly könyvtárigazgató 8,58-as és Nagy Pál színházigazgató 8,41-es osztályzata.

Az elbírálás első, az óvásokat megelőző felvonásának eredménye alapján világos volt: egyedül Elekes Gyula őrizheti meg menedzseri tisztséget, Nagy Pál és Szabó Károly igazgatók esetében a fenntartó nem javasolta a folytatást. Miklós Levente igazgató úgymond megbukott a vizsgán: nem folytathatja, és nem is pályázhat újra a menedzseri állásra.

Az érintettek mindegyike élhetett a fellebbezés jogával, az erre vonatkozó dokumentációkat november 9–12. között adhatták le a hivatal személyzeti osztályán.

Elekes természetesen nem fellebbezte meg osztályzatát. Szabó Károly közölte, marad a könyvtár munkatársa, nem pályázik az igazgatói székre.

Nagy Pál és Miklós Levente éltek a törvény adta jogukkal. Miklós sajtóközleményben jelentette be: az óvást csupán formaságnak tekinti, mert a végleges eredménytől függetlenül, a szerződés lejárta után (december 31.) nem vállalja, ergo nem kívánja megpályázni sem a Táncműhely további menedzselését.

Hányast is adjunk?

Az igazgatók iratcsomóit két, a korábbiaktól eltérő összetételű, de szintén háromtagú szakbizottság bírálta el.

Nagy Pál fellebbezését Gergely János, az Udvarhelyszéki Fúvószenekar karnagya, dr. Hermann Gusztáv Mihály történész és Karda Emese Teréz, a polgármesteri hivatal gazdasági osztályának vezetője értékelte.

Miklós Levente nem járja tovább.

Miklós Levente nem járja tovább

Miklós Levente óvását pedig Szőcs Endre, a Hargita Megyei Hagyományőrzési Forrásközpont igazgatója, Bodurian Aram, a Székelyföldi Filharmónia művészeti vezetője és Jakab Áron Csaba, RMDSZ-es tanácsos alkotta bizottság vette górcső alá.

Hetesre szépített négyes

A fellebbezések és egyben a három éves tevékenységi beszámoló értékelésének végső, azaz megfellebbezhetetlen eredményét november 16-án tették közzé hivatalosan.

Nagy Pál osztályzata 8,41-ről 8,60-ra emelkedett, ami azt jelenti, hogy az igazgatónak joga van újra megpályázni a vezetői állást.

A fellebbezés után "átmenőt" kapott Miklós Levente: az előző bizottság által 4,93-ra értékelt tevékenységi beszámolójának értékét két jeggyel, pontosabban 2,14-gyel emelték magasabbra. A 7,07-es átlaggal Miklós elvileg megpályázhatná a menedzseri tisztséget, de mivel objektív okokból nem jelent meg a szóbeli meghallgatáson, ahol szintén osztályozták volna, jegye nem tekinthető véglegesnek, ezért a fenntartó nem javasolja menedzseri tevékenységének folytatását. Miklós nem kívánta részletezni az ügyet, portálunknak ismételten megerősítette: bár ezt a jegyet elfogadhatóbbnak tartja, egyértelmű számára, hogy persona non grata lett, ezért nem fog élni az újrázás lehetőségével.

Versenyben maradnak

Az eredményeket tanácsi határozattal erősítik meg, erre minden valószínűséggel a novemberi tanácsülésen kerül sor. A megpályázható kultúrmenedzseri állásokra kiírandó versenyvizsga időpontjáról, illetve a jelentkezési dokumentációk benyújtásának határidejéről szintén a városi tanács tagjai határoznak.

Az elbírálás lezárult. A végső eredmények fényében Elekes Gyulának máris gratulálhatunk, 12 év után újabb három esztendeig irányíthatja, szervezheti a Művelődési Ház tevékenységét.

Azt azonban, hogy kik pályázzák meg az Udvarhely Táncműhely és a Székelyudvarhelyi Városi Könyvtár üresen maradt igazgatói székét, egyelőre csak találgatni lehet, mint ahogy azt is, hogy ki, illetve kik lesznek Nagy Pál, jelenlegi színházigazgató ellenfelei a versenyvizsgán.



2 hozzászólás

hirdetes

hirdetes
Hozzászólások | Szabályzat
avatar
esemes
2012-11-19 21:04:58
GUSZTUSTALANSÁG!!!
Ez mindennél gusztustalanabb dolog, így packázni az emberekkel.Nem csodálom, hogy megcsömörlöttek és nem vállalják tovább. Azért remélem lesz az aláírásoknak is foganatja!
Nagyon BUKTA szagú ez az egész javításosdi.
Ilyenkor szégyellem néha hogy udvarhelyi vagyok...

Más városok a kultúra pártolói, itt egyesek(tisztelt POLITIKUM!!!) annak rombólói !!!

Szégyen!!!
avatar
talaldkivagyok
2012-11-21 17:13:58
Politikai alapon kerültek a posztjukba ezek az emberek, Jenőke tette oda őket. Akkor most miért siránkoznak, hogy meneszteni akarják? Melyik főnök kegyelmezne annak a beosztottnak amely ellene ugat..??.. Nagy Pál most is az RMDSZ ellen politizál, nem értem miért nem fér a bőrében...

Hozzászólások Copyright (C) 2009 uh.ro. Minden jog fenntartva."