Lyukasóra » Rendezvények

Fesztiválkörkép: tudjuk, hová mész idén nyáron!

Koncert, buli, sör, sátor. Sörsátor. Tusványos, Félsziget, Sziget és a többiek – szétnéztünk az itthoni és a magyarországi kínálatban.

MEGOSZTÓ PDF email





Hasonló cikkek
ovohely

Te le mersz-e menni a sötétbe?

VéR-el írt történelem a városháza pincéjében. Ilyen...
fotók: Dávid Anna Júlia drónfotók: Egyed Ufó Zoltán

Tömegfutás: bennünk van az X!

Ezerötszázan táncoltak, majd futottak gyorsabban, mint...
Izgalmas hétvége elé nézünk.

Tudjuk, mit csinálhatsz hétvégén

Érdemes kihasználni az évadzáró meleget.

Buli a Félszigeten
Lesz miből válogatni, csak pénzed legyen!
szerkesztoÍRTA: SZASZA, LUKÁCS ZSOLT
2012. június 20., 12:06
1 hozzászólás. 

Fishing on Orfű (Orfű, Pécs mellett, június 21-24)

Csütörtökön elkezdődik a kis kedvencünk, a barátságos tóparti alterfeszt ötödször kerül megrendezésre. Rátgéber László kosárlabdaedző megint megpróbálja átugrani az egyik tavat, lesz napfény, fröccs- és sörtúrák, illetve kiváló koncertek. A magyar alter-vonal színe-java vonul fel: Kiscsillag, Quimby, Péterfy Bori, Heaven Street Seven, 30Y, Pál Utcai Fiúk, Vad Fruttik, satöbbi. Megyünk, ott leszünk!

www.fishingonorfu.hu

Volt Fesztivál (Sopron, június 26-július 1)

20., jubileumi Voltfeszt - Lővér kemping. Ha csak annyit mondok, hogy lesz Faith No More, akkor az annyit jelent, hogy menni kell. Ha hozáfűzöm, hogy Iggy Pop & the Stooges is lesz, akkor még jobban. S ha még azt is hozzáfűzöm, hogy a Snow Patrol is fellép, akkor... Akkor már talán szavak sincsenek, csak a kötelező ottlét.

www.sziget.hu/volt

EFOTT (Velencei tó, július 3-8)

Az Egyetemisták és Főiskolások Országos Turisztikai Találkozója 1976 óta működik, Magyarország legrégebbi fesztiválja - helyszíne mindig változik, idén a Velencei tó partja ad otthont az ötnapos dörgedelemnek. A turisztika mára már csak a névben van meg, de ezt pótolják a jobbnál jobb koncertek - nemcsak magyar nagyágyúk, hanem külföldiek is vannak, idén a Freestylers és a Dub FX csap oda a nagyszínpadra, ahol még olyan magyar csapatok koncerteznek, mint a Tankcsapda, a Quimby, a Kiscsillag, Péterfy Bori, a Heaven Street Seven, a Paddy and the Rats, az Irie Maffia, a Magashegyi Underground, de a kisebb színpadokon is nagy menet lesz, hiszen többek között Ganxsta Zoli és a Kartell, a 30Y, a Depresszió, a Firkin, a PASO, a Kistehén és sokan mások játszanak majd. Igazi Magyarország-fíling, nagyon érdemes elmenni!

www.efott.hu

KÖRF (Póstelek, Békéscsaba mellett, július 5-7)

Kelet-Magyarország, testvérvárosunk, Békéscsaba – lelkes, fiatal szervezőgárda idén másodszor hoz tető alá fesztivált, ami jellegzetesen a Körös Körül Ifjúsági Fesztivál nevet viseli. A fellépők magyarok, de jók: Grand Mexican Warlock, Nemjuci, Sajnosbatár, Esti Kornél, Turbo, Pozitív, Bohemian Betyars, Subscribe, Compact Disco, Belga, Soerii & Poolek, s ez csak a nagyszínpad...

www.korf.hu

Csík zenekar a Tusványoson

Balaton Sound (Zamárdi, július 12-15.)

Az elektronikus zenét szeretők paradicsoma – a Balaton partjára világsztárok jönnek a műfajból: Calvin Harris, David Guetta, Armin van Buuren, Gossip, Dubfire. Ha szereted, menj és ráz(as)d magad, biztosan nem bánod meg.

www.sziget.hu/balatonsound

Hegyalja fesztivál (Rakamaz-Tokaj, július 18-22)

Alphaville, Everlast, Parov Stelar Band, Sonata Arctica, Biohazard, Danko Jones – hogy csak a nagyágyúkat említsük – de ott lesz Tokajban a magyar pop-rock színe-java. Nagyon finom a bor, szép a hely.

www.hegyaljafesztival.hu

Tusványos (Tusnádfürdő, július 24-28)

A világ közepe – így hirdetik az idei Tusványost, valószínűleg az is lesz a Bálványosi Nyári Szabadegyetem és Diáktábor. Akárcsak tavaly, amikor végig ott voltunk, idén is fergeteges bulik, koncertek, szabadidős programok lesznek az Olt-parti kempingben, természetesen a nappali beszélgetések, előadások adják a fő irányvonalat. A koncertözön: Heaven Street Seven, Quimby, Ismerős Arcok, Deák Bill Gyula, Intim Torna Illegál, Vad Fruttik, Omega, Rúzsa Magdi.

www.tusvanyos.ro

FEZEN (Székesfehérvár, augusztus 1-4)

A 16. Fehérvári Zenei Napok idén újdonságokkal lepi meg fesztiválozóit: a nulladik nappal kiegészülve már négy napon keresztül várja a zenerajongókat. A húzós zenei kínálatban a rock, a metál, a pop és az elektronikus zenei dallamok elkötelezettjei is megtalálják a nekik valót. A fesztivál megduplázott kempingmérettel és verhetetlen árakkal várja a diákokat, a nagypapákat, az unokákat és a buliőrülteket. A részvétel nem kötelező, de erősen ajánlott, hiszen a FEZEN különleges, mint Te. Machine Head, Al Di Meola, Testament, Sabaton, Kreator, Sepultura, Korpiklaani, Tito & Tarantula, Kiscsillag, Depresszió, Firkin, Budapest Bár, Ossian, 30Y, Péterfy Bori & Love Band, "és még sokan sokan mások", a teljes programot, jegyárakat, megközelítést, s minden egyebet a fesztivál hivatalos honlapjáról tudhatsz meg, miközben FEZEN rádiót is hallgathatsz.

www.fezen.hu

Ördögkatlan (Kisharsány, Nagyharsány, Palkonya – Pécs mellett, augusztus 1-5)

Tavaly ezt a fesztivált is szívünkbe zártuk, idén ismét megpróbálunk eljutni. Itt nemcsak a koncertek a lényeg, igazi összművészeti fesztivált kínál az öt nap, nyakonöntve környékbeli, főleg villányi borokkal. Kistehén, Quimby, Lajkó Félix, 30y, Kiscsillag, La Tresca. Rengeteg színház, kiállítás, bicajtúra, katlanbusz Kapával és Pepével.

www.ordogkatlan.hu

fiERD tábor (Bözödújfalu, augusztus 2-5)

Habár tavaly nem voltak jó tapasztalataink a körülményekkel kapcsolatosan, azért a koncertek kiválóak voltak. Idén a program még nem végleges, de inkáb rockosnak ígérkezik, lesz Pokolgép, Leander, Nevergreen, Tűzmadár.

www.fierd.ro

Sziget (Budapest, Hajógyári sziget, augusztus 5-12)

Huszadik, jubileumi Sziget lesz idén, ennek megfelelően a szervezők ismét nagy neveket dobnak fel a színpadra. Újra jön a The Killers, napjaink egyik legjobb és legdivatosabb zenekara, de a világsztárok közül a Placebo, a Korn, a Pogues, a Maximo Park, a Stone Roses, a Mando Diao, Fink és mások teszik tiszteletüket. Tavaly is ott voltunk, ez Európa egyik legnagyobb bulija.

http://www.sziget.hu/fesztival

Félsziget (Marosvásárhely, augusztus 23-26)

A marosvásárhelyi víkendtelepen a jublieumi, tizedik Félszigetet tartják idén: ez ma Románia egyik legnagyobb méretű ifjúsági fesztiválja, a budapesti Sziget mintájára. A 2003-ban első ízben megrendezett többnapos fesztivál évről évre nagyobb lesz mind a koncertkínálatot, mind pedig a sátortábor méretét illetően.

Voltunk ott, leszünk is. A színpadokon a legnagyobb dörrenéseknek (egyelőre) a következők számítanak: New Model Army, Babylon Circus, Kistehén, Ladánybene 27, N.O.H.A., Vama, Children of Bodom, ATB, Compact Disco, colorStar. No meg a Firkin, élén földinkkel, Marthy Barnival. A program nem végleges, biztosan lesznek még nagy nevek.

www.felsziget.ro



1 hozzászólás

hirdetes

hirdetes
Hozzászólások | Szabályzat
avatar
De-Warholed
2012-06-21 23:14:50
Jó cikk, annak ellenére, hogy nem teljes a lista. Vagy a román fesztiválok (mint pl a summerwell, vagy a bukaresti rockfesztivál) szándékosan vannak "kifelejtve"?:)

Hozzászólások Copyright (C) 2009 uh.ro. Minden jog fenntartva."