Sport » Kézilabda

Továbbjutott az SzKC, portugál ellenfele lesz az elődöntőben

A legjobb négy közé jutott az SzKC, ám az első félidőben valami nagyon nem volt rendben. Ismét Portugáliába megyünk.

MEGOSZTÓ PDF email





Hasonló cikkek
szejkeNagybanya1

Hazai pályán jól megy a Szejke SK-nak a játék

Megszerezte második hazai győzelmét a kézilabda...
SzejkeKrajova

Kupameccsen kapott ki a Szejke SK

A kézilabda Román Kupa legjobb tizenhat közé kerülése...
segesvar szejkesk 1

Nem jött össze a pontszerzés

Nagyon küzdelmes találkozón van túl a...

szkcztr4
Fotók: Csedő Attila
szerkesztoÍRTA: KATONA ZOLTÁN
2015. március 22., 21:10
0 hozzászólás. 

Annak ellenére, hogy az odavágón nyolc góllal bizonyult jobbnak az SzKC, telt ház várta a csapatokat, az udvarhelyiek a sérüléséből felépült Tálast és az odavágót betegség miatt kihagyó Mihalceát is nevezték a meccsre, ami egyáltalán nem indult jól. Nem villogott az SzKC az egész első játékrészben, nem tudtuk tartani a balátlövőt, Roman Honcsarovot, valamint az orosz beállós, Zotov is sok gólt szerzett.

szkcztr1Alig több mint negyed óra után Vlad Caba időt is kért, mert nem nyújtotta a megszokott formáját a csapat. Pechünkre az ukránok kapusa, Komok is sokkal jobban védett, mint a múlt héten. A félidő végére picit belelendültünk, például Rusia egyedül is képes volt átverni az ZTR egész védelmét a kapussal együtt, de a védelmünkkel továbbra is baj volt, négy volt közte a sípszó után.

szkcztrMég az első félidőben Szabó váltotta Tevzadzét, illetve a második félidőre Mihalcea vette át a jobbszélső posztját – ezeknek meg is lett az eredménye, hiszen lassan-lassan talpra állt az SzKC és ledolgozta a hátrányt. Nem mintha fenyegetett volna egy percig is a kiesés veszélye, de belelendült a csapat és kiszolgálta közönségét. A 40. percben egyenlített Kuzmanoski, sőt az ellene szabálytalankodó Peskov, a csapat másik orosz játékosa a harmadik kétpercesét kapta, így kiállították a nézők közé. Az ukránok edzője, Valerij Nat (ezelőtt egy évvel a Górnik Zabrze csapatával játékosként volt már Udvarhelyen) próbált ugyan húzni valamit, beküldve néhány frissebb játékost, de valahol elfogyott a ZTR ereje.

szkcztr2

Átvettük a vezetést is, az egy-két gólos előnyt még emberhátrányban is tudtuk tartani a végéig. Az utolsó percekben Tálas is pályára lépett, illetve Orbán Szilárd is kapott öt percet, ezalatt két bravúros védést is bemutatott. Skandálták a nevét a szurkolók, akár a csapatét, ami fennállása óta először játszhat nemzetközi kupaelődöntőt.

A Challenge Kupa döntőjébe jutásért a portugál Benfica lesz az ellenfelünk, a lisszaboniak a lengyel KS Azoty-Pulawy-t 68-61-es összesítéssel verték ki, Lengyelországban 37-29-re győzött a Benfica, a visszavágón a lengyelek nyertek idegenben 32-31-re. A másik ágon a norvég Stord Handball és a szintén portugál Liberty Seguros ABC fog harcolni a fináléba kerülésért. Az odavágót (ezen házigazda lesz az SzKC) április 11. vagy 12-én, a visszavágót egy héttel később játsszák.

A héten a román bajnokság folytatódik, az SzKC szerdán, március 25-én 18-án a Bukaresti Dinamót látja vendégül, szombaton, március 28-án 13.15-től pedig a Dunărea Călărași otthonában játszik, mindkét találkozót élőben közvetíti a Digi Sport. Jövő héten, április 1-én 17.45-től hazai pályán játszik a csapat a Nagybányai Minaurral, majd a Román Kupa négyes döntője következik (április 4-5).

Férfi kézilabda Challenge Kupa, negyeddöntő, 2. mérkőzés

SZÉKELYUDVARHELYI KC–ZTR ZAPORIZZSJA 22–20 (8–12)

Összesítésben 48–38, kettős győzelemmel jutott tovább az SzKC.

Székelyudvarhelyi Sportcsarnok, 1200 néző. Vezették: Marko Seculic és Vladimir Jovandic (szerbek)

SZKC: Tevzadze – Komporály 1, Majnov 3, Ramba 2, Rusia 7, Onyejekwe 2, Sipos 1. Csere: Szabó, Orbán Szilárd (kapusok), Kuzmanoski 3 (1), Stoilov, Ferenczi, Szász, Mihalcea 3, Orbán Levente, Tálas. Edző: Vlad Caba.

ZTR: Komok – Akimenko 2, Peskov 2, Kirilenko 2, Honcsarov 6, Konsztantinov 1, Zotov 5. Csere: Krjucskov (kapus), Zvjezdov, Bjegal 1, Karamisev, Szeverin, Iszancsuk, Artemenko 1, Jarockij. Edző: Valerij Nat.

Az eredmény alakulása: 7. perc: 2–3, 17. p.: 4–7, 26. p.: 8–9, 39. p.: 14–15, 45. p.: 18–17, 53. p.: 21–19.

Kiállítások: 16, ill. 12 perc

Hétméteresek: 1/1 ill. 2/1

Mestermérleg

Vlad Caba, SzKC: – Nagyon erős csapattal játszottunk, nem véletlenül győzték le a bajnokságban a Motor Zaporizzsját. A továbbjutást az első meccsen vívtuk ki, a másodikon a játékosok tapasztalata és a szurkolók voltak a döntők. De időnk is volt jól felkészülni mindkét mérkőzésre, nagyon kielemeztük a játékukat.

Valerij Nat, ZTR: – Nagyon szép meccs volt, az első mérkőzésen elszenvedett nyolcgólos vereségünk ellenére az utolsó leheletünkig küzdöttünk. Szenzációs szurkolói vannak az udvarhelyi csapatnak, az ukrajnai meccsen csak kilencen voltak, de végig az ők hangjukat lehetett hallani. A csapat is sokat erősödött az utóbbi években Stoilovval és a grúz átlövővel, illetve Majnovval.



0 hozzászólás

hirdetes

hirdetes
Hozzászólások | Szabályzat

Hozzászólások Copyright (C) 2009 uh.ro. Minden jog fenntartva."