Sport » Kézilabda

Nagyon elverték az SzKC-t Temesváron

Az idény eddigi legsúlyosabb vereségét szenvedte el a csapat. Nehéz dolgunk lesz a kupában is, de Csog Vencel ismét szerepelhet a válogatottban.

MEGOSZTÓ PDF email





Hasonló cikkek
szejkeNagybanya1

Hazai pályán jól megy a Szejke SK-nak a játék

Megszerezte második hazai győzelmét a kézilabda...
SzejkeKrajova

Kupameccsen kapott ki a Szejke SK

A kézilabda Román Kupa legjobb tizenhat közé kerülése...
segesvar szejkesk 1

Nem jött össze a pontszerzés

Nagyon küzdelmes találkozón van túl a...

PoliTemesvarSzKC
Fotó: Temesvári Poli
szerkesztoÍRTA: KATONA ZOLTÁN
2017. november 17., 14:13
0 hozzászólás. 

Bajnoki találkozót játszott csütörtökön este a Székelyudvarhelyi KC férfi kézilabda csapata, a bajnokság tizenegyedik fordulójában a Temesvári Poli otthonában lépett pályára. Kiegyenlített első félidő után (ennek végén a temesváriak csak egy góllal,13-12-re vezettek) hét góllal, 32-25-re verték meg az SzKC-t Cristian Fenici-ék, az udvarhelyi csapat így harmadik idénybeli vereségét is elszenvedte. Ez volt a legsúlyosabb, hiszen Tordán hat, Nagybányán két góllal maradt alul a múlt héten a Bukaresti CSM ellen remeklő SzKC.

A meccs statisztikájához hozzátartozik, hogy a hozzánk hasonlóan főleg szerb játékosokkal teletűzdelt temesvári csapatból Krsto Milosevic szerezte a legtöbb, 8 gólt, a sérüléséből visszatért Fenici 6, illetve Orbovic 4, Marjanovic 4, Vuk Milosevic (az edző, Pero Milisevic fia) 4, Șania 3, Cîmpan 2, Lasica 1 gólt dobtak. A KC-től Baranau volt a legeredményesebb, összesen 10 gólt szerzett (hetet hétméteresből), rajta kívül Dragas 5, Vilovski 3, Szadovij 3, Kovacevic 2, Mihalcea 1, Balázs 1 találatot értek el.

Csütörtökön két másik találkozót is lejátszottak, a CSU Suceava 26–22-re verte a Nagybányai Minaurt, a Vaslui–Bukaresti Steaua összecsapást pedig a vendégek nyerték 29-22-re. A táblázatot a Steaua vezeti egy ponttal megelőzve Tordát, az SzKC jelenleg az ötödik helyen áll. A Dinamo vasárnap játssza le bajnokiját Foksány ellen, csütörtökön a Bajnokok Ligájában szerepelt, a szlovén Gorenje Velenje otthonában jó kezdés után négy góllal, 33-29-re kapott ki.

Az SzKC következő bajnokija csütörtökön, november 23-án lesz hazai pályán a Jászvásári VSK ellenében, a pontos időpont még nem ismert.

A pontos időpont még nem, az ellenfél viszont ismert a Román Kupa nyolcaddöntőjében is, ez pedig a Bukaresti CSM lesz – pénteken délben ugyanis elkészítették a sorsolást, az SzKC december elején a Vlad Caba által felkészített CSM otthonába látogat, a továbbjutás egy meccsen dől el. A kiírásban a tizennégy első osztályú csapat mellett a másodosztály két csoportjának első helyezettjei vesznek részt. A nyolcaddöntő meccsei december 6. és 8. között lesznek, a negyeddöntők pedig december középén.

A Román Kupa nyolcaddöntőjének mérkőzései:

Nagybányai Minaur–Bukaresti Dinamo

Bukaresti CSM–Székelyudvarhelyi KC

Tordai Potaissa–Foksányi VSK

Temesvári Poli–CSU Suceava

Konstancai KC–Jászvásári Poli

Nagyváradi VSK (A osztály B csoportjának 1. helyezettje)–Fogarasi VSK

Vaslui-i KC–Bukaresti Steaua

Bákói Știința Municipal (A osztály A csoportjának 1. helyezettje)–Dunărea Călărași

Öröm az ürömben, hogy újra behívták a felnőtt férfi kézilabda válogatottba Csog Vencelt, az SzKC balszélsőjét - úgy néz ki, hogy a szövetségi kapitánynál az nem feltétlenül szempont, hogy ki mennyit játszik a klubjában, hiszen Csog eddig kevés lehetőséghez jutott Kovacevic mögött az SzKC-ban. A Xavi Pascual által felkészített román válogatott Barcelonában készül, majd egy felkészülési tornán is részt vesz decemberben. December 29-én Svájcban a Yellow Cup nevű torna elődöntőjében Oroszországgal csap össze, a másik ágon Svájc–Szerbia meccset rendeznek. Csog Vencel néhány hete a portugálok elleni kettős meccsen mutatkozott be a román felnőtt válogatottban.



0 hozzászólás

hirdetes

hirdetes
Hozzászólások | Szabályzat

Hozzászólások Copyright (C) 2009 uh.ro. Minden jog fenntartva."