Sport » Kézilabda

A dobogó és az SzKC-becsület a tét

A bajnoki tabella kimenetele szempontjából óriási téttel bíró találkozón lép pályára pénteken hazai környezetben a Székelyudvarhelyi KC. Az ellenfél a bronzérmes CSU Suceava lesz.

MEGOSZTÓ PDF email





Hasonló cikkek
szejkeNagybanya1

Hazai pályán jól megy a Szejke SK-nak a játék

Megszerezte második hazai győzelmét a kézilabda...
SzejkeKrajova

Kupameccsen kapott ki a Szejke SK

A kézilabda Román Kupa legjobb tizenhat közé kerülése...
segesvar szejkesk 1

Nem jött össze a pontszerzés

Nagyon küzdelmes találkozón van túl a...

A dobogó és az SzKC-becsület a tét
A dobogó és az SzKC-becsület a tét
szerkesztoÍRTA: JÓZSA CSONGOR
2012. március 02., 11:08
0 hozzászólás. 

Két ballépést követően – idegen környezetben vereség a Bukaresti CSM és a Dinamo Călăraşi ellen – nem hibázhat többet a Székelyudvarhelyi KC a férfi kézilabda Nemzeti Ligában amennyiben teljesíteni akarja az idény előtt kitűzött célt, a dobogót. A nehéz időszak után még nehezebb következik, első lépésben pénteken 19 órától a CSU Suceava ellen, majd másodiknak a jelenlegi második Bákói Ştiinţa otthonában.

Kezi_2011_12/szkc_ploiesti_2011_nov26

Számolgatni még nem érdemes – hiszen csupán 17 fordulót tudott le a mezőny – de a mostani negyedik helyről az SzKC megcsípheti a dobogót. Ehhez viszont nem engedhet meg további hullámvölgyet, csupán olyan teljesítményt, mint a tavalyi szezon első felében, amikor a csapat végigverte a mezőnyt. A Göppingen elleni EHF Kupa-visszavágón mutatott remekelés szükséges.

Rossz nyelvek szerint azért is akadozik a játék, mivel a klub a játékosok fele többhavi bérrel van elmaradva. Ez más együtteseknél tényleg nagy gondot jelent – információink szerint épp a Dinamónál, illetve a soron következő ellenfélnél a Suceavánál ebben az évben még nem adták ki a bért –, de honlapunk kérdésére az SzKC illetékesei azt a választ adták, hogy szinte egyedülálló Romániában, ahol nincsenek elmaradások: „Ebben a gazdasági válságban az elnök, dr, Verestóy Attila, valamint a támogatók is mindent megtesznek, hogy a sportolók fizetését időben kiadjuk. A németek elleni találkozó előtt mindenki megkapta a fizetését".

Kezi_2011_12/szkc_csmbukarest_2011_szept18

Az együttes mellett álló két szurkolói tömörülés – a Székely Medvék és a Fan Club – a csapat hivatalos honlapján szólította fel a sportszeretőket, hogy ne csak a fényes időszakban, hanem most is, amikor nagy szükség van a buzdításra, mutassuk meg, hogy az együttes mellett kitartunk, segítsünk kimászni a fiúknak a hullámvölgyből. Szurkoljuk ki a győzelmet.

A mérkőzés 19 órától kezdődik, az a fővárosi Dinu–Din játékvezetői páros fújja a sípot, akik ott voltak a legutóbbi szerbiai Európa-bajnokságon is. Akik nem lehetnek a helyszínen, azok a képernyők előtt szoríthatnak, a Digi Sport 2 élőben közvetíti a meccset.



0 hozzászólás

hirdetes

hirdetes
Hozzászólások | Szabályzat

Hozzászólások Copyright (C) 2009 uh.ro. Minden jog fenntartva."