Sport » Egyéb sport

Sportból jeles volt 2014

Vezetünk futsalban és kézilabdában, feljutó-aspiránsaink vannak fociban, a birkózók ismét kitűnő évet zártak.

MEGOSZTÓ PDF email





Hasonló cikkek
SzecsiNyert

Szécsi a világ tetején (videó)

Volt francia válogatott labdarúgók méltatták a...
teqball02

Mi adjuk az egész román válogatottat

Ráadásul címvédőként utazunk a franciaországi...
ivovolgye

Ha október eleje, akkor irány az Ivóvölgye!

XI. kiadásához érkezett az Ivóvölgye...

szkc6
Megy a szekér előre. Fotók: Csedő Attila, Kakasy Botond, Sinka-Király Levente - archív
szerkesztoÍRTA: KATONA ZOLTÁN
2015. január 06., 14:41
0 hozzászólás. 

Sportágakra lebontva elemeztük 2014-et, amiről elmondhatjuk: kicsi, savanyú, de a miénk, hiszen kiemelkedő, országos sporteredményt csak ifjúsági szinten tudtunk felmutatni, másképp maradt minden a régiben, a kötelezőt hozták sportolóink. De azért okoztak felejthetetlen pillanatokat is.

Habár a kézilabdacsapatnál múlt év tavaszán átírta a vezetőség a célkitűzést, sikerült befutni a bajnokság negyedik helyére, ami azért nem rossz, a Challenge Kupában azonban egy gólon múlt az elődöntőbe jutás, az pedig nem jött össze.

szkc-bako3Az új szezont kirobbanó formában kezdte a megerősített SzKC, a kezdeti jó meccsek után jött egy kis bizonytalankodás, majd az év vége nagyszerűen sikerült. Jelenleg csak gólaránnyal vezet előttünk a Nagybányai HCM. A bajnokságban január 28-án folytatjuk a menetelést, a klub több fronton (bajnokság, Román Kupa, Challenge Kupa) is érdekelt, nagyon sok meccs lesz tavasszal.

Futsalcsapatunk a focivébé kezdete előtt néhány nappal megszerezte a bajnokság bronzérmét a Déván lejátszott meccsen (7-5-re verte Sepsiszentgyörgyöt), így szaporította érmeinek számát, ezekből három arany (2003, 2005 és 2008).

fk city 1111-6A csapat nem cserélődött, ősszel egy-két meccset leszámítva kitűnően játszott, vezeti az alapszakaszt Például igen emlékezetes meccsen 7-2-re győzte le az egyik fő riválist, Marosvásárhelyt.

Labdarúgásban érik a harmadosztályú csapatunk, de addig még nagyon sok van az FC Székelyudvarhelynek. A követendő példa Csíkszereda volna, mert úgy néz ki, hogy a megyeszékhely nyáron feljutott csapata meg is "ragad" a 3. Ligában. Nekünk előbb ahhoz megyei bajnokságot, erre minden esély megvan, majd osztályozót kell nyerni. Utóbbi sok mindentől függ, pl. attól, hogy a Botorok János keze alatt dolgozó keret stabil marad-e.

vasas-1Női futballban változások történtek: másodosztályú csapatunknál, a Vasas Feminánál edzőváltás történt, Dénes Jenő vette át Székely János helyét, egyik meghatározó játékosa, Szőke Emese pedig abbahagyta a focit. Így is nagy esélye van a csapatnak arra, hogy jövőtől a Szuperligában játsszon.

birkozasjunior1Birkózásban fantasztikus volt Udvarhely: egy híján ötven érmet szereztek a különböző korosztályú udvarhelyi birkózók, ebből 17 aranyérem volt. Gyakorlatilag egyik fellegvára lettünk a román birkózósportágnak, amit a bajnoki címek mellé az is tetézett, hogy a sok év után újraalakult Fások felnőtt csapata bronzéremmel végzett. Fűzzük hozzá, hogy nem volt olyan népes a felnőtt pontvadászat.

Szeptemberben ismét hatalmas sikert aratott a Hargita Gyöngye Rali a városban és környékén, erről tanúskodnak az olvasóink által beküldött videók is. Idén szintén benne van a versenynaptárban az udvarhelyi rendezvény.

floorball rakoczi kupa uh-3Jön felfelé a floorball is, a két udvarhelyi amatőr csapat egyre lelkesebb és egyre többen próbálják ki a sportágat. Változatlanul üzemel a Floorballsuli is. Ősszel nem kisebb együttest, mint a magyar ifjúsági válogatottat látták vendégül a Rákóczi Centerben.

A városi minifocibajnokság létszáma megcsappant, hiszen csak hét csapat játssza. A legutóbbi bajnokságot a Miklós Steel nyerte a nyáron.

Továbbra is töretlen a népszerűsége a körzeti focinak is.

traktorA felsorolás nem teljes, de nem mehetünk el a legkisebb sportolók sikerei mellett sem: mind atlétikában, mind asztaliteniszben, mind pedig úszásban és más sportágakban jó munka folyik a városban, ezt bizonyítja, hogy hétről hétre jó eredményeket érnek el a fiatalok nem csak ezekben a sportágakban, hanem labdarúgásban és kézilabdában is.

Az újév olyan szempontból ígérkezik érdekesnek, hogy az ígéretek szerint elkészül a stadion melletti multifunkcionális sportterem, ami tovább ösztönözheti Székelyudvarhely sportéletét – ehhez természetesen egy következetes és átlátható sportstratégia is szükségeltetik.



0 hozzászólás

hirdetes

hirdetes
Hozzászólások | Szabályzat

Hozzászólások Copyright (C) 2009 uh.ro. Minden jog fenntartva."