Tech » Web

Vért és Csíkszeredát a népnek

Nem telik el úgy év, hogy legolvasottabb cikkeink ne legyenek tele balesetekkel, ám idén egyebet is szívesen megnéztetek. Uh.ro zeitgeist.

MEGOSZTÓ PDF email





Hasonló cikkek
transinow1

Üzenjük a világnak, oh yeah!

Ékes angolsággal készült szájtot indítottak,...
képernyőfotó

Van-e nálatok internet?

Mert az inkubátorházban bőven van, nem is rossz....
fotó archív

Már válthat Early Bird jegyet a 6. Digitális Székelyföld Konferenciára

Erdély legnagyobb digitális fóruma innovatív...

2013 az uh.ro-n
Neked hogy tetszettünk idén?
szerkesztoÍRTA: UH.RO
2013. december 30., 16:11
0 hozzászólás. 

Hogy ne csak számokká sűrítsük be az uh.ro-n megjelent írásokat, idén a legolvasottabb anyagok mellett azt is megnéztük, mire vagyunk mi büszkék, melyek azok az írások, képriportok, vagy videók, amik – olvasottságtól függetlenül – tetszettek. Ennél szubjektívebb lista nem is létezhet, így, ha nem értesz egyet vele, akkor háborogj a kommenteknél.

Szerettük például a saját ásatásunkat, ami eléggé szatirikus volt, és nem is sokan értették, de mi azért jókat nevetgéltünk rajta. Bejöttek az idegen szavak, mert egy szóban mondanak el egy fél regényt, és a szánkózós memoár is, mert egy kicsit megint gyerekek lehettünk. Több embert is igyekeztünk közelebb hozni az olvasóinkhoz, de egy ralifotós valamiért mégis közelebb áll hozzánk, mert élményeken át ismerhettünk meg még jobban valakit.

Bunta Levente a székelyudvarhelyi RMDSZ küldöttgyűlésén

A legfurább helyeken is jól tudjuk érezni magunk

A helyi RMDSZ küldöttgyűlése nem a váratlan fordulatok, hanem a mögé csempészett humor miatt marad emlék, míg a készruhagyár története egy olyan épületről árul el érdekességeket, ami a mindennapjaink része. Az SK-ra sokan könnyes szemmel emlékeznek – mi is valami ilyesmit próbáltunk elkövetni, és talán már megindítóan gondoltunk egy udvarhelyi sikerre.

Nem szépít, nem általánosít, nem egyszerűsít, hanem a riportalanyok emberi arcát mutatja – ezért is egyik kedvencünk ez az írás, az ünnep szépeit nézegetve pedig nemcsak a jó portréfotókra, de a gyönyörű udvarhelyi lányokra is büszkék vagyunk. Pókerről olvasni azért is jó, mert láthatjuk, hogy nemcsak foci és kézilabda létezik Székelyudvarhelyen, és a harcművészet is közelebb kerül az olvasóhoz, ha valóban kíváncsi a kérdező arra, akitől kérdez.

Bár nem szokott könny szökni a szemébe, ezt az írást olvasva mégis ködös lett a tekintete – állítja munkatársunk erről az írásról, ami egy, mindig csak az érdekesség és felháborodás szintjén megélt, soha meg nem oldott témáról szól. A csíkiakról szóló írásunk azért marad egyik örök kedvencünk, mert igazi csapatmunka volt, és megmutattuk, hogy bőven túl lehet lépni az állítólagos ellentéteken, a színházban forgatott videónkat meg azért is szeretjük, mert ezzel kezdtünk el újra lépni a videózás felé.

Krafft-Szabó István Székelyudvarhelyen

Krafft-Szabó István. Idén talán róla írtunk a legtöbbször

Nyilván nem a szörnyű tragédia, hanem a dokumentációs érték és a folyamatos, részletes tájékoztatás miatt nem fogjuk elfelejteni a megye egyik legsúlyosabb bűntettét követő bírósági tárgyalást nyomon követő sorozatunkat. Az idei magyar-román mérkőzések kezdetére azért emlékszünk vissza mosolyogva, mert akkor még azt hittük, van remény, de a magyar foci helyzete is olyan lett, mint amilyen egy kicsit a 2013-as év is, néha „leseggeltünk az ötödik menetben".

A számok

Némi Google Analytics, Trafic.ro és Excel-bűvészkedés után dobtuk össze a 2013-as év statisztikáját. Ezek szerint az uh.ro-t idén közel tízmilliószor tekintettétek meg (az egzakt számok kedvelői számára az oldalmegtekintések pontosa száma 9 696 615 volt). Havonta átlagosan 67 677 egyedi látogatónk volt, a legtöbb októberben, ekkor 88 314-en voltak kíváncsiak ránk.

Napi rekordunkat már ennek a hónapnak a legelején megdöntöttük, hiszen október elsején 18 537 egyedi látogató kattintott be. A legtöbben Firefoxot és Chrome-ot használtok az uh.ro olvasására, ezt a kettőt már a mobilos Android böngészője követi a sorban – ha az operációs rendszereket nézzük, ugyanaz a helyzet, a Windows után az Androidé a második hely, leelőzve ezzel az Apple eszközökről érkezőket.

Csíkszereda madártávlatból

Kár is tagadni, titkon azért szeretjük Csíkszeredát | Fotó: Dragoș Asaftei/zborpestetransilvania.ro

Persze nem pusztán a főoldal nézegetéséért érkeztek hozzánk, hanem tartalomért. Ebből idén is nagy népszerűségnek örvendenek a balesetek, a listát a bikafalvi karambol vezeti, ahol több gyerek is megsérült – a hírre 14 766-an voltatok kíváncsiak. Második helyre már egy vidámabb téma került, egyik kedvenc cikkünk van itt, a Miért irigyeljük a csíkiakat? című 14 140 egyedi olvasóval. A dobogó harmadik fokára is vér fröccsent, a Tábor-negyedi késelés hírét 12 859-en olvasták.

Tragédiák következnek ezután is, a Lidl áruház melletti halálos munkabaleset hírére 11 307-en kattintottatok, míg a bikafalvi tragédia utáni haláleset 10 326 olvasót érdekelt. A következő két helyen is haláleset van: hatodik a Csíkszereda és Székelyudvarhely között történt autóbaleset, hetedik a korondi motoros baleset híre.

Vér a Székelyudvarhelyi Tábor-negyedben, egy embert megkéseltek

Képünk az örökösen legnépszerűbb témát illusztrálja

A nyolcadikra egy kis pozitívum is befért, szeptemberen Szalay Zsuzsanna iskolapszichológus tanácsait tolmácsoltuk a gyerekek taníttatása kapcsán. Kilencedik helyen végzett a tél első jele, a hargitafürdői havazás október elsején, míg a tízedik lett a Krafft-Szabó István alapfokú bírósági perét lezáró életfogytiglani ítélet híre.

A cikkeken kívül az egyéb szolgáltatások is népszerűek voltak: az apróhirdetések 295 439 embert mozgattak meg, az időjárást több, mint kétszázezren nézték meg, és két webkameránkat is egyenként 86, illetve 65 ezer néző figyelte hosszabb-rövidebb ideig.

A számok persze önmagukban csak számok, de mögöttük ott vagytok ti, az olvasók. Jövőre reméljük még többen, még többet látogattok – az eddigiek mellett pár újdonsággal is készülünk, várunk vissza mindenkit!

Addig is minden kedves olvasónknak pezsgős, koccintós, aligmásnapos, és minden jóval teli boldog új évet kívánunk!


címkék: 2013 2014 uh.ro toplista

0 hozzászólás

hirdetes

hirdetes
Hozzászólások | Szabályzat

Hozzászólások Copyright (C) 2009 uh.ro. Minden jog fenntartva."