Tech » Web

Ezért jöttetek hozzánk tavaly!

Súlyos, halálos, rendőrautós hírek vezetik a 2014-es toplistánkat is, akárcsak az eddigieket. Azért voltak szép dolgok is tavaly.

MEGOSZTÓ PDF email





Hasonló cikkek
transinow1

Üzenjük a világnak, oh yeah!

Ékes angolsággal készült szájtot indítottak,...
képernyőfotó

Van-e nálatok internet?

Mert az inkubátorházban bőven van, nem is rossz....
fotó archív

Már válthat Early Bird jegyet a 6. Digitális Székelyföld Konferenciára

Erdély legnagyobb digitális fóruma innovatív...

Leszámoltunk a tavalyi évvel
Leszámoltunk a tavalyi évvel
szerkesztoÍRTA: UH.RO
2015. január 08., 13:42
0 hozzászólás. 

Azon gondolkodtunk év elején, hogy vajon tavaly hányan látogattátok meg munkahelyünket virtuáliában, ezért segítségül hívtuk a számmágusokat, a Google Analytics-et, a trafic.ro-t, majd elkevertük mindezt egy kis Excellel. Roppant vidám számok kerekedtek belőle, a tartalom éppen az ellenkezője.

Csak a bugyitok színét nem látjuk, a mienket mutatjuk

2014 is a növekedés éve volt az uh.ro-nál. Habár humánerőforrásban jócskán megapadtunk, látogatóink számán ez nem érződött. Tavaly összességében 11 064 154 kattintás érkezett oldalainkra a Google Analytics szerint, ez több mint kétmillióval haladta meg az egy évvel ezelőtti adatokat. Átlagosan 77 550 egyedi látogatónk volt havonta – ezt a trafic.ro számai alapján volt a legkönnyebb kiszámolnunk –, ami közel 10 000-rel több a tavalyi középarányosnál.

A legtöbben, 93 192-en júliusban kattantatok ránk, ebben a hónapban szerveztük a biciklis felvonulást, ekkor gurult el Ufó pirulája, és gurította át bringáját a tilosban parkoló rendőr csajának autóján. Ebben a hónapban volt Tusványos, amikor eltűnt az azóta sajnos holtan megtalált korondi fiú, szintén júliusban hömpölygött végig az árvíz a Nyikó és a Homoród mentén.

Azt is megnéztük, miről néztek minket. A böngészők tekintetében 2013-hoz képest megfordult az arány, már jóval többen kedvelitek a Chrome-ot, mint a Firefox-ot, és szinte megduplázódott az Androidot használók aránya. Ami érdekes, négyszer többen használtok Internet Explorert, mint tavaly, de így is elég csúfos a Microsoft-termék veresége.

Az operációs rendszerek között – micsoda meglepetés – a Windows viszi a prímet, viszont némileg teret vesztett az Android és az iOS rendszerekkel szemben. Egyre többen használtok almás termékeket - vontuk le a nyilvánvaló következtetést.

Rossz hírek a topon

Ahogy 2013-ban, úgy 2014-ben is a közúton történt balesetek, halálos gázolások, súlyos sérülések, öngyilkosságok és a balhés család története került be az uh.ro legolvasottabb cikkei, hírei közé.

A tavaly január 9-én Korond határában bekövetkezett, három halálos áldozatot követelő baleset lett a legolvasottabb oldalunkon, ez 32 187 oldalmegtekintést jelent, illetve 24 205 egyedi olvasót.

Újabb halálos gázolás Székelyudvarhelyen címmel május 8-án jelent meg cikkünk. Ekkor egy idős férfit ütöttek el a Bethlen Gábor utcában, aki a helyszínen életét vesztette. Olvasóink 15 852-szer kattintottak az írásra, 13 302-t egyedi látogatót számlált a Google Analytics.

Harmadik helyre kollégánk, Egyed Ufó Zoltán véleménye került, ami szinten közúti eseményből született. Ha emlékeztek ő gurította át a rendőr csajának autóján a bringáját. Ez a gurítás 13 298 oldalmegtekintést, és 12 447 egyedi látogatást jelentett az oldalon.

Halálos gázolás a negyedik helyen is, április 25-én egy teherautó ütött el egy nőt, aki a helyszínen meghalt. Erre 9 187 egyedi látogató kattintott 2014-ben.

A januári halálos kimenetelű balesetről szóló közleményre 8 246-an kattintottak, ezzel ez az ötödik a legolvasottabb rangsorban.

Top 10 legolvasottabb

1. Hárman haltak meg a korondi balesetben

2. Újabb halálos gázolás Székelyudvarhelyen

3. Rendőr csajának autóján gurította át biciklijét, bűnhődni fog (+fotó)

4. Teherautó gázolt halálra egy nőt

5. 90 százalékban rongálódott meg a korondi autó

6. A kezdő sofőrök sínylik meg az új KRESZ-t

7. Vonat elé vetette magát egy fiatal Tusványoson

8. Felborult a Csavargó egyik busza, kórházban az utasok

9. A Gábor család eddigi története

10. Halálos baleset történt Máréfalva közelében

Képes krónika

Képriportjaink közül is a kékfény villant meg legtöbbször, azaz a legolvasottabb-nézettebb a 13 áldozata van a keresztúri késelésnek című képösszeállítás lett, ami valójában nem gyilkosságról, na, jó egy kicsit mégis, hanem disznóvágásról szól. Az első képre 5 724-en voltak kíváncsiak.

A parajdi strand feljött a második, harmadik, negyedik és ötödik helyre. Ebben a cikkben megmutattuk, hogy milyen lesz, avagy lett a fürdőkomplexum. Parajdon fürdeni 5 112-en szeretnek, legalábbis virtuálisan.

Népszerű lett a fulladás is, már ami a borvizet és a patakot illeti. A homoródfürdői árvízről készült képriportunkat 4 057-en lesték meg.

Top 5-ös listánk utolsó előtti helyére egy másik vizes témánk került, merthogy fele apă, fel víz írtuk a címet, nem véletlenül. Az Unde puii mei költözzünk el? című képriportunk első képét 3 351 egyedi látogató nézte meg.

Felfért bőven a listára a házat építőknek, illetve főleg nekik szóló sáros anyagunk. A nyitóképre 3 319-en kattantak be.

Képriport Top 10

1. 13 áldozata van a keresztúri késelésnek

2. Megmutatjuk milyen az új parajdi strand

3. Belefulladt a borvíz a patakba

4. Unde puii mei költözzünk el?

5. Sárból rakta fészkét

6. Ibike csakazértis él

7. A székely szakadtság napja

8. A pénz beszél, azt mondja: viszlát!

9. Ismét rettegésben a Nyikó-mente

10. Ez volt 2013 Székelyudvarhelyen

Mozgóképes krónika

Videóinkat negyedmillióan nézték meg tavaly, a pontos szám a YouTube szerint 250 029. Kisfilmjeink statisztikája azt mutatja, hogy a székely, magyar és udvarhelyi témájú kisfilmjeink a legkedveltebbek olvasóink/nézőink számára.

Februárban azt kérdeztük a városlakóktól, hogy Magyar vagy-e székely?, erre tavaly 31 183-an voltak kíváncsiak.

Az Udvarhelyi vagy, ha... című videóra 24 345-ön kattintottak 2014-ben, ezzel a második legnézettebb a csatornánkon.

A harmadik helyre a szentléleki árvízről készült összeállítás került 10 305 kattintással.

Videós Top 10

1. Magyar vagy-e, székely?

2. Udvarhelyi vagy, ha ...

3. Így hömpölygött az árvíz Szentlélek főutcáján

4. Korondi baleset

5. Drónok harca Parajdon

6. Udvarhelyen a recsenyédi roma család

7. Slam Poetry

8. Kézzel készült advent

9. Így költs kétezer lejt 3 perc alatt

10. Szentléleki árvíz



0 hozzászólás

hirdetes

hirdetes
Hozzászólások | Szabályzat

Hozzászólások Copyright (C) 2009 uh.ro. Minden jog fenntartva."