Sport » Egyéb sport

A bronz határozta meg a sportévünket

Harmadikként zárt a két fontosabb csapatsportága Székelyudvarhelynek. Kicsit visszatekintünk, mi is történt az elmúlt évben.

MEGOSZTÓ PDF email





Hasonló cikkek
SzecsiNyert

Szécsi a világ tetején (videó)

Volt francia válogatott labdarúgók méltatták a...
teqball02

Mi adjuk az egész román válogatottat

Ráadásul címvédőként utazunk a franciaországi...
ivovolgye

Ha október eleje, akkor irány az Ivóvölgye!

XI. kiadásához érkezett az Ivóvölgye...

szkc torda
Fotó: Dragos Asaftei.
szerkesztoÍRTA: JÓZSA CSONGOR
2013. január 03., 17:53
1 hozzászólás. 

Amikor kiejtjük a szánkon a Székelyudvarhely szót, és ezt nem hazai közegben tesszük, akkor városunkat a kézilabdával és a teremlabdarúgással társítják. Valóban, az elmúlt évben ez a két sportág termelte a legjobb PR-t a városnak, az SzKC és az SK szerepeltek a legtöbbször az országos tévétársaságok képernyőin.

A férfi kézilabdázók a Nemzeti Liga harmadik helyén zártak, ez pedig azt jelentette, hogy bronzérmet akasztottak a nyakukba. A nemzetközi porondon is remekeltek: az EHF Kupa 2012-es kiírásban a legjobb nyolcba kerülésért folytatott harcban kaptak ki a címvédő, német Göppingentől, a 2013-as kiírásban szintén a második számú európai kupában nevezhettek, itt nem sikerült a csoportkörbe való bejutás, miután összesítésben kikaptak a török Besiktastól. Úgy várják a tavaszi idényt, hogy a tabella második helyét foglalják el.

A sportágnál maradva feltétlen meg kell említenünk, hogy az udvarhelyi születésű Ilyés Ferenc a londoni olimpián a magyar válogatottal a negyedik helyet szerezte meg.

sk, futsal

A teremlabdarúgó 1. Liga alapszakaszát még a negyedik helyen zárta a Sport Klub, de a rájátszásban aztán sikerült a kisdöntőbe bejutnia. Itt a Galaci United ellen diadalmaskodott a Jakab Zoltán által irányított együttes így újból bronzérmes lett. Az új szezon másképp indult: változott a keret és a szakmai stáb is, a tréneri teendőket Albert István látja el. A csapat hullámzóan teljesít, a pontvadászat felénél a hetedik helyről várja a folytatást.

Az udvarhelyi birkózósport maradt a topon, igaz, hogy egyelőre továbbra is ifi szinten. Év végén az ISK 1-es korosztálya a Zilahon rendezett csapatdöntőn a harmadik helyen végzett, míg a kadett korosztály megvédte a címét a farkaslaki sportcsarnokban rendezett országos csapatdöntőn. Egyéniben is született pár jó eredmény: habár László Szabolcs nem jutott ki az olimpiára, de rendőr Eb-n aranyérmes lett, míg az ifi világbajnokságon Katona Zsolt kilencedikként zárt.

birkozas kadett

A sportiskolás asztaliteniszezők sem maradtak le a sorból, a György István által felkészített férfi és lánycsapat is bennmaradt a másodosztályban, míg az ifi korosztályos versenyekről rendre érmekkel tértek haza.

Az Infopress SE megvédte címét a városi minifoci-bajnokságban, ide tartozik az is, hogy a csapat a teremlabdarúgó 2. Liga idei kiírásában remekelt: tíz fordulót követően vezeti a bajnokságot.

A városi kosárlabda-bajnokságban az Ati HB megtörte a Villy egyeduralmát, a döntőben hátrányból fordított, így nyerte az aranyérmet. Az idei kírásban már csak udvarhelyi csapatok szerepelnek, nem nevezett a csíkszeredai és a gyergyószentmiklósi együttes.

farcad

Ami a labdarúgást illeti, továbbra is hiánycikk a harmadosztályos együttes. A legmagasabban jegyzett gárda, a Roseal SE, akik a megyeiben szerepelnek, itt a tabella második felében találjuk meg. Így majd' mindenki az Udvarhely körzeti bajnokságra koncentrál. A 2011/12-es szezont a Farcádi SE nyerte, kiélezett küzdelemben gyűrte le az Udvarhelyi Sportingot. Csupán az utolsó forduló döntött a címről.



1 hozzászólás

hirdetes

hirdetes
Hozzászólások | Szabályzat
avatar
klevi69
2013-01-03 22:07:53
Minden elismerés a fent említett sportolóknak , de szerintem egy sort az ISK atlétái is megérdemeltek volna a tavalyi "termés " után. :(

Hozzászólások Copyright (C) 2009 uh.ro. Minden jog fenntartva."