Tech » Web

2012-ben is a halál volt a legmenőbb

3722 cikk, több mint 400 ezer olvasó és 11 millió kattintás. Ez volt 2012 az uh.ro-n – tavaly is a morbid hírek vitték a prímet.

MEGOSZTÓ PDF email





Hasonló cikkek
transinow1

Üzenjük a világnak, oh yeah!

Ékes angolsággal készült szájtot indítottak,...
képernyőfotó

Van-e nálatok internet?

Mert az inkubátorházban bőven van, nem is rossz....
fotó archív

Már válthat Early Bird jegyet a 6. Digitális Székelyföld Konferenciára

Erdély legnagyobb digitális fóruma innovatív...

uh.ro 2012-ben
Ez volt az uh.ro 2012-ben. És ezek voltatok ti!
szerkesztoÍRTA: SZASZA
2013. január 04., 16:03
7 hozzászólás. 

Az év végi számvetés elkészítése mindig érdekes feladat, hiszen az ember izgul, hátha valami nagy meglepetés éri, valami kirobbanóan újat tud meg az olvasókról. Azokról, akikből 405 986 egyedit számoltunk 2012-ben, és, akik 11 458 585-ször kattintottak az uh.ro valamelyik cikkére, hírére, oldalára.

Jó hír számunkra, hogy egyre többen olvasnak minket, hiszen 2011-ben még 285 832 egyedi látogatónk volt, vagyis több mint 42 százalékos növekedést könyvelhettünk el.

Belenéztünk a trafic.ro adataiba, eszerint tavaly összesen 173 215 egyedi látogatónk volt Székelyudvarhelyről, így továbbra is az uh.ro számít a leglátogatottabb udvarhelyi webes portálnak a városban, közel ötvenezer egyedi olvasóval előzve meg más, helyi portálokat. Köszönjük, Udvarhely!

A cikkek és hírek olvasottsága szempontjából igazi nagy meglepetés az előző évhez képest 2012 folyamán nem történt: tavaly is a balesetekről, tűzesetekről, halálesetekről és bűnügyekről írt beszámolóinkat olvastátok a legtöbbször.

Rendőrök helyszínelnek a Székelyudvarhelyhez tartozó Kadicsfalván Fekete Izabella meggyilkolásának ügyében

A legnagyobb port kavaró téma egy gyilkossági ügy volt | Fotó: Csedő Attila/archív

Igaz, az abszolút győztes egy publicisztika volt: márciusban képzeltük el, milyenek a magyarországi turisták, ha köcsögök. A cikkre azóta 18 856-szor kattintottatok. Rögtön a következő a top tízes listán a Beismerte tettét a gyilkosság gyanúsítottja című hírünk, amit 17 355-ször olvastatok el – a Fekete Izabella meggyilkolásának ügyében született hírek és beszámolók egyébként nagyon olvasottak voltak, a tíz legnézettebb anyagból öt a témához kapcsolódik.

A harmadik helyen a tragikus eseményről született első hír áll 16 660 kattintással, majd következik Péter Pál halálhíre, amire 14 222-szer voltatok kíváncsiak. A helyhatósági választásokkor készült helyszíni tudósításunkat 12 345-ször nyitottátok meg, míg a 24 éves székelyudvarhelyi lány tragikus kimenetelű motoros balesetére 11 698-szor voltatok kíváncsiak.

A Fások-utcai tűzeset 11 367 kattintást eredményezett, a Fekete Izabellától vett végső búcsú kapcsán született rövid megemlékezésünk pedig 11 262 alkalommal érdekelt. A kilencedik helyen zárt Krafft Szabó István őrizetbe vételéről szóló hírünk 10 939 kattintással, míg a gyilkossággal meggyanúsított illető vallomása 9 936-szor találtatott érdekesnek.

Élet a halálon túl

Persze nem csak tragikumról szólt az év: igaz, nem fért bele a toplistába, de népszerű volt az érettségi eredmények kapcsán született A tanár levele a bukott diákhoz című írásunk, valamint a '90-es években gyakorolt pornónézési szokásokról nosztalgiázó cikkünk is. Több mint ötezerszer kattantatok rá az iPod nano-val díjazott nyereményjátékunkra, de sokakat érdekelt a polgármesterrel készült egyik interjúnk, valamint a Bunta Levente választási győzelmét beharangozó hírünk is.

A kulturális témájú cikkek közül az intézményvezetők értékelése kapcsán íródott riportunk volt a legérdekesebb számotokra, de több ezerszer olvastátok az Abodi Nagy Blanka tehetségkutató műsorbeli esélyeit latolgató cikkünket, illetve a Mogács Dániellel készült interjúnkat is.

SzKC-Göppingen kézilabda mérkőzés Székelyudvarhelyení

A kézilabdacsapat európai szereplése is sokakat vonzott | Fotó: Dragoș Asaftei/archív

A sportrovat tavalyi sztárja a Göppingen-SzKC kézilabda mérkőzés élő közvetítése volt, de az IPSE, a polgármesteri hivatal és az uh.ro szervezésében létrejött 4. Városnapi Tömegfutás kapcsán született beszámolónk, és a körzeti labdarúgó-bajnokság egyik botrányáról szóló hírünk is felettébb népszerű volt.

A gazdasággal foglalkozó cikkeink közül a legmenőbb a nagy leárazásokkal bombázó fekete péntekre hangoló írásunk volt, ezt követi szorosan a lej közelgő összeomlásáról szóló hírünk és a 2012-es fenyőfakínálatot szemléző cikkünk.

A techrovat olvasottsági listáját a városháza megújult honlapjának feltörésekor készült írásunk vezeti, de az ingyenes telefonálásra és üzengetésre lehetőséget nyújtó Viber applikáció bemutatása, és a székelyudvarhelyi programozók által fejlesztett foci eb alkalmazás ismertetőjét is érdekesnek találtátok.

Több mint szöveg

Persze, nem lennénk portál, ha csak cikkekkel és hírekkel kényeztetnénk olvasóinkat, így az egyéb tartalmainkat is szemléztük. A videók közül messze a legnépszerűbb volt a Fekete Izabella gyilkossági ügyével foglalkozó, ugyanakkor sokakat érdekelt, hogy tulajdonképpen mi nem tetszik nekünk Székelyudvarhelyen, illetve a helyhatósági választásokkor és a szerelmesek napján készült körkérdéseink is taroltak.

Az biztos, hogy a szép lányokat szeretitek, hiszen a legnézettebb képriportunk a Villantottak a tusványosi csajok című volt, ezt követte a Bethlen-negyedi parkban épített szökőkutat bemutató fotósorozat és a Küküllőkeményfalván szervezett tiltakozó akció kapcsán készült fotóriport.

Egy lány melltartóban a 2012-es Tusványoson

Ha kép, akkor csajok, ha csajok, akkor Tusványos | Fotó: Kakasy Botond/archív

Hallatlanul népszerű az állandó és részletes időjárás-előrejelzésünk, valamint két webkameránk nézettsége sem apadt. Nagyon sokatokat érdekelnek még a különböző sporteredmények, a napi horoszkóp, illetve az apróhirdetéseken belül az álláshirdetések is rendkívül látogatottak.

Gyakran nézitek bulifotóinkat is, valamint a hasznos telefonszámokat és egyéb információkat gyűjtő oldalunk is látogatottnak bizonyult, akárcsak a szégyenfal.

Tartsatok velünk 2013-ban is, azt biztosan ígérhetjük, hogy kedvenceitek továbbra is megtalálhatóak lesznek az uh.ro-n, valamint számos újdonsággal is készülünk az év folyamán. Jó böngészést kívánunk!



7 hozzászólás

hirdetes

hirdetes
Hozzászólások | Szabályzat
avatar
...anyád álruhában...
2013-01-04 16:52:15
A "Villantottak a tusványosi csajok" című képriportot megnéztem mégegyszer, hadd nőjjön az a számláló :D

Ha lehetne két építő jellegű kritikát mondanom:
Nem tudom mennyire lehetséges, megvalósítható, de internetes portál lévén ha egy picit gyorsabban közölnétek az eseményeket, híreket, az szuper lenne. Tudom, tudom, amíg hivatalos közleményt nem kaptok, vagy hiteles forrást nem kaptok, addíg hiába adtok hírt bármiről is, de csak kell legyen valami megoldás...

Lehetne olyat, hogy utókövetés? Úgy értem sok esetben írtok olyan esetekről, amikről semmit nem hallunk utólag, semmit nem olvasunk utólag...Volt már ellenpélda, szóval nem lehetetlen (lásd Sala gyilkosság).

Egyébként grat a statisztikákhoz, nyílvánvalóan magukért beszélnek. BÚÉK.
avatar
butalevente
2013-01-04 18:41:32
BUTITO ADATOK MARKETINGESEKNEK
„Belenéztünk a trafic.ro adataiba, eszerint tavaly összesen 173 215 egyedi látogatónk volt Székelyudvarhelyről”

Na szoval: elobb nevetek (hahahahahahahah), ha jol tudom 37000 lakosa van udvarhelynek, amelybol kb. 40% internetkepes: ez durvan 14800 lakos. Meg ha belevesszuk a bentlakasos diakokat es a turistakat is sem jonnek ilyen boduletes adatok. Ennek a tizszereset olvastatok ki a statisztikakbol. Hat remes milyen nepbutito, vagy buta megkozelitese az adatoknak?!

Kerem a cikk irojat uljon vissza a matekorara, es kerje meg egy kolegajat aki ert a matematikahoz, hogy elemezze ki es javitsa ki helyesen az adatokat.

Es kerem, hogy ekkora baromsagot ne irjanak 2013-ban.
avatar
szasza
2013-01-04 18:15:27
re: BUTITO ADATOK MARKETINGESEKNEK
Kérlek tanulj meg normálisan írni, a caps lockos üvöltözés csak figyelmeztetést eredményez, ha folyatod akkor kitiltást is.

Az adatok valósak, ellenőrizhetőek. Ha érdekel, mit jelent az egyedi látogató (http://www.webopedia.com/TERM/U/unique_visitor.html), és egyáltalán hogyan működik ez az internetnek nevezett csodálatos találmány, akkor olvass utána mielőtt üvöltözni kezdesz.

Köszi.

avatar
butalevente
„Belenéztünk a trafic.ro adataiba, eszerint tavaly összesen 173 215 egyedi látogatónk volt Székelyudvarhelyről”

[moderálva]
avatar
butalevente
2013-01-04 18:35:52
Lehet, hogy caps lock-al irtam de nem hulyeseget, lehet hogy neked is jobb volna elolvasni amit a figyelmembe ajanlasz:

„...unique visitors are measured according to their unique IP addresses, which are like online fingerprints, and unique visitors are counted only once no matter how many times they visit the site...” (http://www.webopedia.com/TERM/U/unique_visitor.html)

Hat nem csodalatos talalmany az internet...
avatar
watson
2013-01-04 18:50:57
re:
Latod, irni mar megtanultal, johet az olvasas ;) a trafic oldalat be is linkeltek, ott irja hany egyedi latogato volt, ennel nem lehet tobbet vagy kevesebet olvasni, ennyi van es kesz, nyugodj bele :)

avatar
butalevente
Lehet, hogy caps lock-al irtam de nem hulyeseget, lehet hogy neked is jobb volna elolvasni amit a figyelmembe ajanlasz:

„...unique visitors are measured according to their unique IP addresses, which are like online fingerprints, and unique visitors are counted only once no matter how many times they visit the site...” (http://www.webopedia.com/TERM/U/unique_visitor.html)

Hat nem csodalatos talalmany az internet...
avatar
butalevente
2013-01-04 19:42:25
En tovabbra is fenntartom a vitat, ugyanis az en nezetemben az adatok nem valosak.

A trafic.ro is ezt irja a latogatokrol (vizitatori):

„Vizitatori unici*
Numarul de indivizi calculati inferential (dupa eliminarea programelor de tip spider si a robotilor), intr-un interval de timp stabilit, cu o activitate constand intr-una sau mai multe Vizite ale unui site. Fiecare individ este contorizat o singura data in metrica Vizitatorilor Unici pentru intervalul de timp analizat.” (http://www.trafic.ro/ajutor/glosar#termen4)

Felhivtak a figyelmemet meg egy lehetseges hibara, ami a meresi adatokat rontja, hogy a szolgaltatok dinamikus IP-t adnak. De ezek is akkor valtoznak, ha aramszunet van vagy ha a kabelt eltavolitod es visszahelyezed (ez mar szandekossagot feltetelez) a routerbol v. DSL-modembol. De hat ennek a tudataban is hihasak az adatok.

Igy is ugy is a meresi adatokkal nem stimmel valami...
avatar
s.magor
2013-01-05 12:58:51
Most olvastam először a "Tápos turistát", és mind a 72 hozzászólást :D. Kitartást K.Z., Kitartást UH !!!! Legalább ilyen 2013-as évet kívánok mindenkinek, és sikerekben gazdag boldog új évet !
egy rendszeres olvasó ;)

Hozzászólások Copyright (C) 2009 uh.ro. Minden jog fenntartva."